Onze Natuur Veranderen

Dr. Michael LaitmanMenselijke natuur is volkomen egoïstisch. Dit is de reden waarom een persoon het niet zelf kan transformeren en een kracht van buiten af nodig heeft om hem te veranderen. Deze kracht kan alleen aangeroepen worden door de wijsheid van Kabbalah binnen een groep te studeren.

“Ik geef het inderdaad toe, dit is een heel moeilijk iets. Men kan de aard van de schepping niet veranderen, die alleen het ontvangen voor zichzelf omvat, noch kan men zijn eigen natuur van het ene naar het andere extreme omzetten, wat wil zeggen dat hij niets voor zichzelf ontvangt, maar alleen maar handelt met het doel op het schenken.

Toch is dit waarom de Schepper de Thora aan ons heeft gegeven (de wijsheid van Kabbalah) en Mitzvot (handelingen binnen in de groep), die geboden zijn om te doen met alleen het doel om de Schepper tevreden te stellen.”.

Baal HaSulam “Een Toespraak voor de Voltooiing van het Boek van Zohar”. 25907

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed