Nog Een Keer Ter Voorbereiding Op De Les

Dr. Michael LaitmanHet Licht bouwt onze verbinding en we zullen de Schepper alleen hierin onthullen. We moeten streven om dit niet voor ons eigen gewin te doen maar alleen om Hem te plezieren. Als we eenmaal liefde voor de Schepper hebben bereikt, zullen we Zijn liefde voor ons onthullen. Al onze studie is erop gericht om onze liefde voor de Schepper te onthullen of om deze te ontwaken.

Uiteraard hebben we nu niet de geringste behoefte hiertoe. We herinneren ons het bestaan van de Hogere Kracht alleen als we ons slecht voelen. Het is onze natuur om alleen te handelen als we iets missen, verlangend onszelf te vullen.

We ervaren geen behoefte aan de Schepper noch om Hem lief te hebben. Maar als we proberen, door middel van werken in de groep, kunstmatig te streven naar de Schepper zullen we geleidelijk de invloed van het Licht, dat ons speciale kwaliteiten van liefde en geven schenkt , naar ons toetrekken.

Deze kwaliteit kan alleen op de Schepper worden gericht omdat Hij, naast ons, de enige is in het bestaan. Maar om Hem te kunnen bereiken zijn we geplaatst in een speciale staat genaamd “deze wereld.” Hier en met de hulp van onze familie en vrienden kunnen we inspanningen verrichten en oefenen om liefde te bereiken voor de juiste omgeving. Dan zullen we van liefde voor de schepsels gaan naar het niveau van liefde voor de Schepper.

Dit is hoe we uit onze egoïsme komen; verandering van eigenliefde naar liefde voor de naaste. En door middel van onze familie en vrienden bereiken we liefde voor de Schepper.

Dan onthullen we de ware natuur van de “middelen”die we hebben gebruikt. Het blijkt dan dat de Schepper Hemzelf en onze realiteit op deze manier heeft verdeeld zodat we een mogelijkheid zouden hebben om door middel van deze “oefeningen” naar Hem toe te komen. In werkelijkheid is er niets dan mijzelf waarin de realiteit en de Schepper, die hierboven staat, vervat zijn.

Dus laten we het verlangen ontwikkelen om uit onze gemeenschappelijk studie het Hervormende Licht te ontvangen en zodoende de liefde tussen ons en daarmee onze liefde voor de Schepper te onthullen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: