Hoe Word Je Een Spiritueel Supermens?

Dr. Michael LaitmanVraag: In plaats van het verkrijgen van superkrachten voel ik mij van dag tot dag zwakker. Hoe kan ik een spiritueel supermens worden die boven zijn ego uitstijgt?

Antwoord: Allereerst moet je alles baseren op de feiten. Er is geen reden om bang te worden voor de feiten want alles komt van de Schepper naar ons toe. Hij legt ons een proces voor met de bedoeling om iets te leren.

Het Hogere Licht beïnvloedt ons innerlijk Reshimot (herinneringen) en hieruit de beelden creërend die voor ons verschijnen. Hij neemt informatieve gegevens (Reshimot ) van ons, projecteert deze op ons innerlijke scherm en aldus nemen we onszelf waar in een specifieke staat.

Op het (spirituele) pad moeten we door al deze fases heen. Dus wat is het probleem? Het is een feit dat ik me soms slecht en soms goed voel en ik totaal geen macht heb over mezelf. Ik word immers beheerst door het Licht.

Nu ontvang ik een verklaring hoe het Licht mij beïnvloedt. Maar wie ben ik? Ik neem alleen dit werk waar. Dit is waarom het ook het werk van de Schepper wordt genoemd. We kijken vanaf de zijlijn hiernaar en moeten het gebruiken om te begrijpen wat er gebeurt.

Is het onaangenaam om te weten dat Hij met mij werkt? Wat als ik naar mijn vriend kijk die plotseling huilt of zich gelukkig voelt, soms slaapt hij en soms rent hij hals over kop naar een bepaalde plaats. Dit zou normaal zijn omdat ik de acties van het Licht zou zien die met een ander werkt. Maar ik ben niet blij om te zien hoe dit allemaal met mij gebeurt.

Aan de ene kant is dit juist. Aan de andere kant: zodra jij je begint te identificeren met deze acties, met de Schepper, en als je verlangt Hem te rechtvaardigen dan kan het je niet schelen wat er gebeurt. Je identificeert je met de Ene die met jou werkt en je neemt jezelf waar als materiaal voor Hem om mee te werken.

Kun je scheiden van dit materiaal? Kun jij zeggen: “Dit ben ik helemaal niet. Als ik me beweeg, iets doe, denk of iets verlang is er niets hiervan ‘ik’. Ik identificeer mij met de Schepper die alles met dit materiaal doet wat Hij wenst”. Dit werkt zo wanneer jij jezelf kunt zien vanaf de zijlijn.

Nu ontstaat er een vraag: Kan ik de Schepper vragen om andere doelgerichte acties uit te voeren? Het is mogelijk dat dit zal gebeuren, dus laten we het proberen. Welke acties zullen het worden? En waarvoor? Wat zal Hij horen? Wat zal Hij willen uitvoeren? Ik wil Hem niets tevergeefs vragen. Als ik al een staat heb bereikt waar ik samen met Hem tegen mijn lichaam handel, zoals Moses met de Schepper heeft gedaan tegen Pharaoh, laat me dan om iets reëel vragen. Dat is het moment waarop voor een persoon het hele proces begint.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: