Het Zal Makkelijker Worden

Dr. Michael LaitmanOp de recente Conventie onthulde ik dat ik niet met anderen kan verbinden of mezelf kan wegcijferen, en ik ben zelfs niet eens in staat om dichterbij iemand te komen! Dus wat moet ik doen als dit mijn natuur is?

Dit is waarom er een middel is genaamd het Hogere Licht. Dit Licht is opgenomen in de groep, maar het is verborgen voor ons en we zien het niet. Het is ook de plaats waar de Schepper, de kwaliteit van geven, gevonden kan worden. Dus hoe kunnen zijn invloed oproepen op ons?

Als je in de groep de ware primaire bronnen begint te studeren: Het boek van Zohar of Tamud Eser Sefirot, dan zal dit je in staat stellen om het Licht aan te trekken en het te ontwaken van binnenin. Waarom? Het is omdat wanneer je deze boeken leest, je over je innerlijke staten leest, en aldus je ze dichter bij brengt, ze ontwaakt en naar jezelf toe trekt.

Je ontwaakt de invloed van deze verborgen, innerlijke wereld op jezelf, en het schijnt voor jou. Geleidelijk aan zal dit je corrigeren, je in staat stellen om met anderen te verbinden, en dan zal haat, afkeer en scheiding verdwijnen. Je begint het belang van deze verbinding te begrijpen en je verlangt naar het waarmaken hiervan. En plotseling is er een bepaalde “klik” – je eerste verbinding met anderen.

Als je de niveaus van deze verbinding verbeeldt in de vorm van een schaal (van 0 tot 125 niveaus) dan betekent dit dat je bent verplaatst van het 0 punt naar één. En dit is een fundament!

Op de Conventie voelden we dit 0 punt, het feit dat we niet in staat waren om verbinding met elkaar aan te gaan. Nu hebben we een doel voor ons – om te eisen van het Hervormende Licht met behulp van de studie en de juiste intentie.

Het moment dat je het eerste niveau hebt bereikt, wordt je de “zoon van de komende wereld”(Ben Olam HaBa). Je begrijpt en voelt wat dit is. Je begint je weg iets eromheen te maken en je ontvangt al de eerste indruk van de spirituele wereld.

Hierna zullen dingen makkelijker worden. Het meest belangrijke is de eerste revolutie! Alle andere niveaus zullen eenvoudig groter en groter worden. Natuurlijk, het verschil tussen hen is groot en ontzaglijk in macht. Maar niets kan vergeleken worden met het binnen gaan van het eerste niveau. Dit is omdat wanneer het gebeurt je letterlijk verschuift van onze wereld naar de spirituele wereld. En dit is een fundamentele doorbraak.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed