Gloeien Met Liefde

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik begrijp dat het mogelijk is om mijn egoïsme te haten, maar hoe kan ik plotseling een ander liefhebben?

Antwoord: Liefde is de uitkomst van correctie, bovenop de schermen, maar niets verdwijnt. De wil om te ontvangen groeit constant en voor altijd.Terwijl de haat en de afstand in relatie tot anderen steeds groter wordt, boven dat alles is er liefde.
Wanneer we de wereld van Atzilut bereiken, zullen we een oneindige afstand tussen ons voelen, en daarboven de totale verbinding. Daarom wordt de verbinding die we hebben gemaakt beschouwd als 620 maal (Pi Tarach) groter dan de oorspronkelijke bestaande verbinding.

Zoals het bijvoorbeeld gaat in het electriciteitsnet, om spanning uit te lokken, heb je weerstand nodig. Je moet kracht uitoefenen om deze netspanning te genereren en dan alleen zal het zijn werk doen en tot een positief resultaat leiden.
Er moet aan de ene kant een weerstand zijn,en van de andere kant moet er enige actie zijn. Als je ze met elkaar verbindt kun je bereiken dat het functioneert doordat je de bron van de netspanning hebt ontvangen.
Dan gaat het Licht branden.

To Glow With Love

Het brandt omdat er zich een spiraal van weerstand in bevindt en hoe groter de weerstand naar het licht, hoe helderder de verlichting die het biedt. Doordat deze twee krachten samenwerken terwijl ze tegenovergesteld aan elkaar zijn, verwarmen ze de spiraal en begint het licht uit te stralen.
Alles wordt bepaald door de weerstand, het moet worden bewaard in alle verschijnselen. We gebruiken het als een maatstaaf voor de omvang, en dit is afgeleid van de fundamentele wil om die staat te ontvangen, in tegenstelling tot het Licht.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: