Formateer Jezelf Voor Spiritualiteit

Dr. Michael LaitmanWanneer je intenties gecorrigeerd worden tijdens het lezen van het Boek Zohar, zul je spirituele beelden beginnen te onthullen. Je zal de lichamelijke verschijningen niet voelen, maar eerder de gehele ontwikkeling van de gebeurtenis in jezelf: in je verlangens, sensaties, intenties, en in het gedrag.

Het beeld moet in jou samenvallen omdat spiritualiteit alles is wat plaatsvindt in het verlangen. In overeenstemming met de juiste intentie begint het verlangen om te ontvangen spirituele vormen aan te nemen. De intentie “tekent beelden” in het verlangen, en formateert het zo dat het deze vormen aanneemt. Alles wat de Zohar beschrijft zal worden waargenomen in het verlangen om te ontvangen, alsof het onmiddellijk plaatsvindt.

Bijvoorbeeld, mijn computer heeft een softwareprogramma dat alle teksten opent in “Word”. Maar als iemand mij een jpg afbeelding of een “xls” bestand stuurt kan ik het niet openen in “Word”.Ook al bevatten ze zeer belangrijke en waardevolle informatie, ik kan het niet openen. Daarom moet ik eerst een nieuw programma zien te bemachtigen door het in mezelf te downloaden, in mijn wil om te ontvangen (mijn harddisk of mijn computer), en dan zal ik in staat zijn om de toegezonden data in zijn vorm te ontvangen.
In essentie is dit wat we doen tijdens onze Kabbalahstudie. Want wat is tenslotte de wetenschap van Kabbalah? Je verwerft het nieuwe het nieuwe programma bestemd voor je verlangen om te ontvangen , het spiritueel vat van waarneming (Kli). Eenmaal opnieuw geformateerd, ben je in staat om nieuwe beelden en informatie waar te nemen.

Vroeger werkte jouw programma alleen om te ontvangen, en nu is er een nieuw programma in jou gedownload, het programma dat begrijpt wat het betekent om te geven. Het betekent nieuwe waarden, nieuwe relaties tussen de verlangens, intenties en gedrag en een nieuwe betekenis van het stijgen en neerdalen in spiritualiteit, rechter en linkerlijnen: alles heeft een nieuwe waarde en betekenis. Dit nieuwe programma verandert alles.

In dit geval, wat is de linkerzijde van het oude? Wat overblijft is het verlangen om te ontvangen, maar in de verbinding met de andere delen heeft het nu een nieuwe formule: Hoeveel geeft iemand aan de ander, en niet hoeveel ontvangt men van de ander. Dan, doordat ik zo ben geprogrameerd dat al mijn verlangens in het teken van het gemeenschappelijk geven zijn, begrijp ik de binnenkomende informatie van het geven in elke vorm waarin het binnenkomt (tekst,video,audio). Ik kan het openen en begrijpen wat er mee wordt bedoeld,en ieder bericht wordt duidelijk voor mij.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed