Een Warme Golf Van Liefde

Dr. Michael LaitmanVraag; Veel nieuwkomers vertelden mij dat ze op de tweede dag geen kracht en verlangen hadden om naar de conventie te komen. Echter toen ze aankwamen voelden ze dat ze werden overspoeld door een warme golf van liefde. Wat gebeurde er met hen?

Antwoord: Dit was wat ze noemen “sweetening”; een verzachting die plaatsvond ook al hebben we de perfecte staat nog niet bereikt. Het feit is dat elke lijn ook uit drie lijnen bestaat ook al hebben we alleen de linkerlijn onthuld. Deze linkerlijn heeft ook de linker-, de rechter- en de middenlijn in zich. Dit is wat ze van binnen voelden. Met andere woorden; de tweede dag van de conventie zagen ze de rechterzijde van de linkerlijn.

Vraag: Veel mensen vertelden mij dat ze iets speciaals voelden op de derde dag van de conventie. Ze weten niet wat het was maar het veranderde hun innerlijke waarneming van het evenement helemaal.

Antwoord: Het is waar. Ook al hoort de middenlijn toe aan de linkerlijn en ondanks dat we nog geen openbaring hebben bereikt, heeft deze lijn ons een zekere opheldering van Boven gebracht. Dit is wat vele mensen hebben gevoeld.

Maar we moeten niet overdrijven over wat er gebeurde want tenslotte was het maar een kleine opheldering. Samen met de kerngroep namen veel mensen ook deel aan de conventie dus was het een beetje moeilijk. Toch hebben we een belangrijke verandering aangebracht in de wijze waarop we ons ontwikkelen. Dat was trouwens een actuele ingang tot de Jacobsladder maar alleen maar van de linkerzijde.

Maar na dit alles zijn we alleen tot de herkenning van het kwaad gekomen en ons ervan bewust geworden dat het onmogelijk is om spiritualiteit te bereiken via onze egoïstische verlangens die tegen onze natuur ingaan. Op dit moment weten we nog niet hoe we dit moeten breken. Maar dit was al een beginpunt en vanaf nu zullen we in staat zijn om compleet andere concepten te gebruiken.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: