De Universele Taal Van De Ziel

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe moeten we ons aanpassen terwijl we de boeken lezen die the “fysica”onthullen van de spirituele wereld: Beit Shaar Hakavanot (De Poorten van Intentie) of TES (De studie van de Tien Sefirot)?

Antwoord: Mijn belangrijkste taak is om mezelf gelijk te maken aan de Schepper, om te rijzen naar Hem. Daarom, ik moet zijn acties en houdingen herhalen: als de Schepper de groep behandelt als “Goed dat Goed doet”, betekent dit dat ik het moet behandelen met dezelfde soort van goedheid.

Dit is waarom ik eerst moet zorgen voor de juiste houding tegenover mijn vrienden, welke aan mij is gegeven zodat we één geheel in eenheid en liefde worden. Als ik deze staat bereik, begin ik ze te behandelen zoals de Schepper doet, en in deze mate begin ik de Schepper te voelen. Immers, komen we dicht bij Hem volgens de wet van gelijkheid van vorm, en we voelen elkaar. Op deze manier bereik ik verbondenheid met Hem. Dit is het enige waar we aan moeten denken.

En het is genoeg om alleen in een boek te kijken en te luisteren, zolang het een authentiek, waar primaire bron is. Je weet misschien niet eens de taal, dit is irrelevant; je zal toch niets begrijpen.

Je hoeft je alleen te onthouden dat je nu een medicijn ontvangt, die je moet genezen! Het moet een aanvullende zintuig in je onthullen, en dan voel je de spirituele wereld en begrijpt het zonder woorden, sinds de sensatie niet in woorden uitgedrukt kan worden. Geen woorden zijn nodig om te voelen. Woorden zijn alleen nodig om iemand anders hierover te vertellen, maar in de sensatie zelf, zijn er geen woorden.

En men moet wachten op een spirituele sensatie die in hem opent zonder woorden. Dit is wat de ware wetenschap van Kabbalah is; Het helpt je deze waarneming te bereiken!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed