Alle Stukjes Van De Puzzel

Dr. Michael LaitmanAan het begin van iemands spirituele reis, leert iemand in overeenstemming met zijn inspanningen onderscheid te maken in wat er nodig is om het spirituele doel te bereiken. Alles verandert: ik, mijn waarneming van het doel, de middelen hoe ik het kan bereiken, mijn individuele kwaliteiten, en mijn visie over het imago van de Schepper.

Met iedere verandering begin ik de dingen anders te zien: voor wat, wie en waarom moet ik vragen? Waarom zet Hij mij aan om te beginnen te vragen? Wat is het gemis van Hem en wat bereik ik met mijn verzoek? Aan het einde moeten al deze vragen en antwoorden (verlangen en vervulling) het correcte verlangen vormen (Kli) om de Schepper te doen onthullen en gelijk aan Hem te worden.
Hier kan niets worden nagelaten tot “later”; iemand moet iedere slag voltooien en het in het algemeen beeld tekenen. Anders blijft de Kli incompleet omdat zelfs de kleinste fout de spirituele benodigheden niet tot perfectie brengt, en dat is waarom het Licht (de Scheppers aanwezigheid) niet in staat zal zijn om zich in het verlangen te manifisteren (in het spirituele vat ofwel Kli).

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: