Vreugde Is Een Teken Van De Eigenschap Van Het Geven

Dr. Michael LaitmanVraag: Waarom moet iemand vol vreugde zijn op de dag van Sukkot?

Antwoord: Vreugde is een teken van instemming met de Schepper om Zijn kwaliteiten te verwerven. Ik (de ziel) verkrijg de eigenschappen van het geven, het Licht van Hassadim (genade) onder invloed van Ohr Makif (het omringende Licht) dat naar mij toekomt “het dak van de tabernakel” dankzij het scherm dat ik heb gebouwd uit de “dorsvloer en de wijnperskuip”.

Op de dorsvloer wordt het graan aangekocht (Licht van Hassadim) en het kaf blijft over. Wijn wordt gemaakt in een wijnperskuip en een soort koek van olie blijft achter. Echter van het afval dat geen waarde heeft voor mijn egoïsme bouw ik het meest waardevolle ding van mijn leven: het scherm. Wat betekent dat ik het belang van de kwaliteit van het geven verkies boven het ontvangen, vooral in deze twee Lichten of krachten van de natuur: Hassadim (genade) en Hochma (wijsheid).

Ik verander de intentie van het verlangen in deze twee Lichten (vulling) van het ontvangen naar het geven. Ik zie de waarde in het afval van ” de dorsvloer en de wijnperskuip” stijg boven mijn egoïsme, mijn kwaad en geef de voorkeur aan het vervullen van de verlangens van anderen in plaats van mijn eigen verlangens. Dat doe ik om vervolgens de Schepper te onthullen.

Vreugde betekent dat ik mij in de staat van het geven bevind. Het is het resultaat van mijn volledige fusering met de Schepper en het rechtvaardigen van al zijn daden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed