Vraag Niet Om Dood Aan De Verdorvenen

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan ik me op het doel blijven concentreren als ik een fysiek probleem heb dat constant om mijn aandacht vraagt?

Antwoord: Er zijn verschillende gevallen. Elke persoon heeft af en toe lichamelijke of emotionele problemen, zorgen of angsten. De Schepper richt zich op deze persoon en stuurt hem deze problemen alleen met het doel hem te ontwaken.

Het is niet relevant in welke situatie de persoon zich bevindt. Hij ontvangt deze hele toestand in zijn totaliteit van de Schepper en hij moet zich met Hem verbinden vanuit deze toestand. Hij moet ook begrijpen dat als hij gezondheidsproblemen heeft, hij naar een arts toe moet. En als hij problemen heeft met zijn inkomsten, hij op zoek moet gaan naar werk, etc.

Echter als de problemen opgelost worden, is dit alleen omdat hij in een andere toestand dient te zitten om verder te komen. Elke staat is de correcte staat voor verdere vooruitgang. Toch moet men zich ermee verhouden door het op zowel het lichamelijke als spirituele niveau te corrigeren.

Het is voor ons verboden om de wereld in twee delen te scheiden, “zoals dit is voor mij en dit is voor de Schepper”. Er bestaat niet zoiets als “Nu zal ik aan mijn zaken werken en me bezighouden met mijn aardse aangelegenheden. Daarna zal ik met tot Hem wenden, wat geld doneren en God bedanken dat ik nu zuiver ben”. Als we spreken over het corrigeren van de intentie, hebben we geen enkele minuut vrij. We moeten ons tot de Schepper wenden in alle toestanden en situaties waarin we zitten ongeacht de problemen die we hebben.

Deze oproep aan de Schepper moet niet zijn over de fysieke, familie of welke problemen dan ook. Het moet altijd het meest verhevene doel betreffen, aangezien het zonder twijfel ook de lagere niveaus van zorgen, angsten, ziekten en ellende zal omvatten.

Dit alles gezamenlijk wordt “het lijden” genoemd en is bedoeld om de persoon in de juiste richting te krijgen. Als een kans zich voordoet om hem van wat lijden te ontzien (zoals de zorgen over geld, gezondheid en gezin) zou hij zich van het pad afwenden. Hij zou niet doorgaan zoals de Schepper hem de richting geeft.

Daarom is het voor ons verboden om direct in te grijpen in dit proces. We moeten een persoon die te maken heeft met deze problemen helpen, maar hij zelf moet weten dat het pad zo in elkaar zit. Alles is gezonden door de Schepper die “goed is en goed doet” en “Er is geen ander dan Hij”. Men moet alle staten accepteren en ze op een juiste manier overwinnen: door middel van alle mogelijke manieren op het stoffelijke niveau en met behulp van de groep.

Echter zoals het geschreven is is het verboden om te vragen dat mijn verdorvenen sterven. We zouden alleen er om moeten vragen dat ze teruggaan naar de Schepper. Met andere woorden, we moeten iedere toestand corrigeren door gebruik te maken van schijnbaar negatieve obstakels, aangezien zij het nuttigst zijn voor onze spirituele vooruitgang.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed