Vier Symbolen (Arba”at Ha Minim) van Soekot

Dr. Michael LaitmanVraag: Welke betekenis hebben de vier soorten symbolen van Soekot (Arba”at Ha Minim)?

Antwoord: De vier symbolen van de viering van Soekot zijn:
1. Loelav (een gesloten varenblad van een dadel palmboom, Yesod)
2. Hassadim (drie takken uit de mirtenboom, HGT)
3. Aravot (2 takken met bladeren van een wilg, NHY)
4. Etrog (een vrucht van een citroenboom vergelijkbaar met een citroen of grapefruit, Malchut)

Alle correcties van de zielen die zich verenigen in de Malchut van de Wereld van Atzilut (Shechina) vinden plaats onder het Licht van correctie die in haar neerdaalt van Zeir Anpin (ZA) omdat hij een hoger Partzuf (systeem) is in relatie tot Malchut.

Zeir Anpin, die de bedoeling heeft om de zielen te corrigeren in Malchut, groepeert zich in drie lijnen en verenigt hun Sefirot Hesed-Gevurah-Tifferet, en zendt het Licht van correctie van hen in de Malchut, de zielen. Om een dergelijke actie van ZA naar Malchut op te wekken, moeten wij, de zielen die gecorrigeerd willen worden, (zich in Malchut verenigen) dit collectieve verlangen voor correctie opwekken. Malchut geeft dit verlangen door aan ZA. En dit verlangen wekt in ZA een verlangen op voor samensmelting met Malchut voor spirituele koppeling Zivug) en giet het Licht van de correctie in haar.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed