Kom Uit Je Comfortabele Woning En Leef In Een Tijdelijk Onderkomen

Dr. Michael LaitmanVoor de viering van het nieuwe jaar (Rosh Hashana) tijdens de periode van bekering, maken we duidelijk welke van onze egoïstische verlangens we als kwaad kunnen beschouwen. Vervolgens snijden we deze af van het afgelopen jaar, met de bedoeling om deze te veranderen en daardoor te stijgen in het komende jaar (Rosh Hashana).

Ook beginnen we te beseffen dat wij niet in staat zijn om ook maar iets zelf te veranderen aan onszelf en deze dag wordt de dag van verzoening genoemd (Yom Kippur). We besluiten om het belang van spiritualiteit te verhogen, en ons niet te ontwikkelen in onze egoïstische verlangens, en dit doen we door het verlangen van het geven belangrijker te laten worden. Dit symboliseert het feest van Sukkot (Loofhuttenfeest).
Wanneer je het verlangen van het geven vandaag beschouwt dan geeft het de indruk dat het afval is, maar we schatten het vervolgens anders in door het belangrijker te maken. Ontwikkel je niet in je egoistische verlangens van het ontvangen, maar kom in een tijdelijk onderkomen, in het verlangen van het geven.

Je moet uit je vertrouwde egoïstische “thuis” komen en een nieuwe structuur bouwen, zodat het belangrijkste detail, het dak, de kwaliteit van het geven zal worden. Dit toont aan in welke mate je gelijk aan het Licht kunt worden dat zich boven het dak van de Sukkah bevindt. Het zal in die mate voor jou schijnen dat je in staat bent om het te accepteren.

Dit is de betekenis van het feest van Sukkot.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed