Kabbalisten Over Kabbalisten deel 10

Dr. Michael LaitmanBeste vrienden, ik verzoek jullie vriendelijk om vragen te stellen over de teksten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij afkomstig.

Het Volgen Van De Weg Der Kabbalisten

Vandaar dat iemand de keuze heeft (wat de enige actie is waartoe hij in staat is, overwegend dat alle andere acties afhangen van de uitvoering van de vrije wil) om naar een omgeving te gaan waar zich rechtvaardigen bevinden (diegenen die het verlangen hebben om de Schepper te rechtvaardigen door zichzelf te corrigeren). Men kan (ondanks hun aardse egoïsme) hun gezag aanvaarden, en dan zal hij (als hij in staat is om zichzelf weg te cijferen) alle kracht ontvangen (om te schenken en om lief te hebben) waar hij gebrek aan heeft door de (egoïstische) natuur van zijn eigenschappen. Hij zal ze ontvangen van de rechtvaardigen. Dit is het voordeel van “het planten van hen in iedere generatie” zodat iedere generatie iemand zou hebben waaraan ze zich kunnen wenden, om zich aan vast te houden en van wie ze de kracht kunnen ontvangen die nodig is om te stijgen naar het niveau van een rechtvaardige.
Dus
(vanwege hun mogelijkheid om te schenken en het geven van de liefde die ze hebben overgenomen van de rechtvaardigen) worden ook zij vervolgens rechtvaardig (en zijn ze verplicht om hun krachten door te geven aan hun leerlingen).
Baal HaSulam Shamati 99: “Hij zei niet goddeloos of rechtvaardig”.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: