Eenmaking Van De Zielen = Gelijkwaardigheid Aan De Schepper

Dr. Michael Laitman

We moeten onze tegenstelling tot het Licht voelen en onszelf naar zijn staat brengen. Als we niet het Licht naar onszelf brengen voelen we lijden, sinds het bitter voelt om te beseffen dat we tegengesteld zijn aan de Schepper. Daarom, om ons de mogelijkheid te geven om ons goed te ontwikkelen, worden we naar een systeem gebracht genaamd een “Kabbalistische groep.” In plaats van te bestaan in een vacuüm en niet weten hoe te ontwikkelen in de pogingen om gelijk te worden aan de Schepper, bevind ik me in een groep.

Ik kan werken aan eenmaking met de groep, met anderen die naar hetzelfde doel als ik streven. In plaats van concentreren op iets onzichtbaars, in een leegte zijn, en niet weten waar het lijden vandaan komt of wat er aan de hand is, werk ik aan eenmaking. En onze verbinding lost alle problemen op!

Hoe kan eenmaking van de zielen de gelijkheid aan de Schepper vervangen? Oorspronkelijk, in de Oneindige Wereld, waren we één ziel van Adam. Later, braken we in vele delen, individuele zielen, en in plaats van de Oneindige Wereld begonnen we onze (gebroken) wereld te voelen. Door het breken creëerde het Licht kwaliteiten in ons die hier tegenover staan, en de ziel werd tegengesteld aan het Licht.

Maar, als we het breken samen corrigeren en herenigen, leent onze actie zich voor de openbaring van het Licht en hetzelfde worden. In plaats van ons gelijk te maken aan het Licht die verborgen is, maken we ons gelijk aan de verlangens die we voelen en begrijpen. Het lijkt voor ons alsof we worden ontboden, als goede kinderen, om te verbinden en ons egoïsme te annuleren. Maar door dit te doen onthullen we het Licht in de eenmaking van ons verlangens, omdat dit is waar het Licht zichzelf heeft verborgen; binnen het gebroken Kelim.

Het blijkt dat de kans om te werken in de groep de meest praktische en daadwerkelijke toepassing n Kabbalah is. We verrichten acties die voor ons beschikbaar zijn, terwijl, in essentie, we het Licht onthullen dat gelegen is buiten het breken. Op deze manier verduidelijken we ons contrast aan het Licht, worden hieraan gelijk, en verenigen. Het Licht en het vat vloeien samen in één geheel, en we keren terug naar de Oneindige Wereld.

We onthullen 620 staten of niveaus, die ons scheiden van elkaar en van het Licht. Door dit te doen ontdekken we dat we tegengesteld zijn aan het Licht in de mate van 620 niveaus en daardoor het Oneindige Licht 620 keer beter begrijpen. Aldus onthullen we de gemeenschappelijke ziel en het gehele Licht dat het vult: de Schepper.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed