Een Eerlijk Gesprek Met De Schepper

Dr. Michael Laitman Vraag: Wat betekent het om in gesprek te zijn met de Schepper?

Mijn Antwoord: Om met de Schepper in gesprek te zijn, betekent in de eerste plaats om alles te doen wat je kunt om Zijn beeld in jou te onthullen. Probeer het je voor te stellen: Hij is verantwoordelijk voor alles dat ik voel. Mijn gedachten, verlangens en gevoelens komen allemaal van Hem. Diegene die mijn fundament heeft gelegd en mij vormt.

Wanneer ik besluit dat mijn huidige realiteit vastgesteld is door Hem, hoe moet ik dan reageren op alles wat er met mij gebeurt? Er zijn twee mogelijkheden:

1. Een rechtstreekse structuur in mijn houding ten opzichte van Hem. Maar deze benadering is onnauwkeurig, onjuist en instabiel. Er is geen mogelijkheid om te testen of te controleren want ik zal mij zeer zeker door mijn ego laten leiden en daardoor afdwalen.
2. Ten eerste, maak ik mezelf sterker door middel van mijn verbinding met anderen die gelijk aan mij zijn. En door middel van deze verbinding structureer ik mijn houding naar de innerlijke werkelijkheid en geef dit beeld weer door aan de verbinding. In dit geval bevind ik mij al een beetje in de kwaliteit van het geven, en mijn kwaliteiten zijn aangepast aan het imago van de Schepper. Dus in plaats van het beeld te veranderen, verander ik mijn houding ertegenover. Dit is wat het betekent om “te spreken met de Schepper”.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed