Van Een Virtuele Realiteit Naar Een Spirituele

Dr. Michael LaitmanWat onze spirituele stimulator zo speciaal maakt is zijn mogelijkheid om iemand volledig buiten zijn lichaam (egoïsme) en alle materiële aspecten van deze wereld te sluiten. Het systeem staat voor vrijwel alles in, dat in de alledaagse communicatie als een obstructie of belemmering fungeert, om nader tot anderen te komen.

Het vertegenwoordigt een aantal abstracte essenties (los van de werkelijkheid) die zich niet in iemand van ons bevinden, maar tegelijkertijd proberen we het allemaal te realiseren in een bestaan buiten onszelf, als een gemeenschappelijk geheel. En omdat deze essentie(werkelijkheid die buiten onszelf staat) zeer broos is, is het onmogelijk om het in het gewone leven wanneer we met andere mensen communiceren, te voelen, omdat het overlapt word door onze egoïsme, die veel sterker is.

Echter als wij het als een “Tamagotchi” (elektronisch huisdier) verzorgen en het beschouwen als onze gemeenschappelijke baby, dan zal het “groeien”. Op het eerste gezicht is het een volstrekt irrationele actie (in strijd met ons gezond verstand) die alle logische begrippen tegenspreekt wanneer iemand deze virtuele werkelijkheid binnenkomt. Maar als gevolg van onze gemeenschappelijke acties, creëren wij enerzijds een abstracte gemeenschap en aan de andere kant beïnvloed het ons intens en erg levendig.

Met andere woorden de kracht die achter onze inspanningen om te verenigen steekt, word opgebouwd. Deze kracht is niet te herkennen, maar zal zich manifesteren als een reactie op al onze inspanningen. Een deelnemer in de gemeenschappelijke inspanningen zal als individu zijn openbaring voelen. Een buitenstaander zal slechts in verwarring zijn schouders ophalen.

Het is onmogelijk om deze openbaring logisch aan iemand uit te leggen. Echter kunnen we iedereen uitnodigen om deel te nemen en het te voelen. Dit is in feite het begin van de onthulling van de Schepper.

Dit is de reden waarom vanaf het begin en tot op deze dag, het zo moeilijk voor me is om de mensen te overtuigen om voor de eerste keer in de stimulator te gaan om te starten in het proces deel te nemen. Een student moet “geloof boven de rede ” beginnen te werken, ongeacht zijn twijfel, zijn overtuiging, en natuurlijk gevoel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed