Kabbalisten Over De Essentie Van Kabbalah

Dr. Michael LaitmanBeste vrienden, stel mij alstublieft vragen over de passages van de grote Kabbalisten. Ik beloof dat ik ze beantwoord. De commentaren tussen haakjes zijn van mij.

De wetenschap van Kabbalah en de wetenschap.

Sinds de dag dat ik de wetenschap van Kabbalah heb ontdekt en me eraan heb toegewijd, heb ik mezelf gedistingeerd van abstracte filosofie en zijn vertakkingen (zijn conclusies en redeneringen) zover als het oosten van het westen afstaat. Alles wat ik voortaan schrijf zal vanuit een zuiver wetenschappelijk oogpunt zijn, in uiterste precisie ( van definities die gebaseerd zijn op praktische herhaalbare experimenten, en doormiddel van simpele erkenning van bruikbare dingen. 

-Baal HaSulam ” Lichaam en Ziel”.                                                                           

Het is overbodig om te zeggen dat onze generatie vandaag de dag al heeft erkend dat metafysische filosofie nergens aan voldoet, waarop het de moeite waard is om je tijd te besteden. Daarom is het zeker voor iedereen verboden om hun woorden tot ons te nemen (voor zelfonderzoek, de wereld, hun doeleinden en redenen).                                                                                                                                                            -Baal HaSulam “Lichaam en Ziel”.

De filosofie houdt ervan om zich bezig te houden met Zijn Essentie en bewijst (schijnbaar) welke regels niet aan Hem toebehoren ( gebaseerd op ontkenning). Echter Kabbalah heeft er verder geen betrekking op, want hoe kan het onbereikbare en onzichtbare (dat in praktijk geen experimentele data heeft maar slechts eigen giswerk is) worden gedefinieerd?
-Baal HaSulam “De Wetenschap van Kabbalah en Filosofie”.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed