Je Hoofd Omhoog Houden

Dr. Michael LaitmanUit het artikel van Rabash “Dit zijn de generaties van Noah”: Iemand die zich in een staat van negatieve verlangens en gedachten bevindt,moet grote inspanningen leveren om de argumenten van het kwaad (egoïsme) te overkomen die hem lastigvallen met bekende vragen van wie? En “wat?” (wie is de Schepper dat ik zijn stem moet gehoorzamen?) en “wat verdien ik van dit werk?” En er is geen andere weg voor iemand om dit te overkomen dan door de kracht van het geloof boven de rede.

Met andere woorden, een persoon heeft niet gehandeld volgens zijn egoïstische redenen, wat door zijn huidige verlangens nauwkeurig bepaald is. Integendeel, hij handelt volgens de redenen van een hoger niveau, wat het “grote schenken of geven” wordt genoemd.

Sterker nog, wanneer ik mijn verlangens en de redenen die hen dienen gehoorzaam, dan word ik een dier genoemd waarvan het hoofd (de rede) en het lichaam (verlangens) zich op hetzelfde niveau of hoogte als een dier bevinden. Als ik een mens wil zijn dan moet mijn hoofd zich boven mijn lichaam bevinden, boven mijn verlangen. Dit betekent dat mijn rede een hoger verlangen van dienst moet zijn, wat het geven of het schenken buiten mijzelf betekent, in plaats van het huidige verlangen in mij.

Vandaag bevindt zich het verlangen om te geven buiten mij (vandaag, geeft mijn huidige niveau aan) maar morgen (het volgende niveau) zal het zich al in mij bevinden. Dit is de reden waarom ik mijn naaste de hele tijd met mijn hoofd van dienst wil zijn. En dit is hoe ik naar het volgende niveau moet werken en als dank word ik “man”genoemd wiens hoofd zich boven het lichaam bevindt.

Dit is de structuur van de spirituele objecten: GE (het bovenste gedeelte) van de lagere Partzuf bedekt AHP (het lagere gedeelte) van de bovenste en maakt een calculatie met betrekking op de bovenste door verbinding te maken en probeert gelijk aan de bovenste te worden. Dat betekent dat ik me verbind met de groep die de AHP van de Hogere dient die zich voor me bevindt, en ik gebruik mijn rede om het van dienst te zijn in plaats van mijn egoïstische verlangens (AHP) te dienen, die zich op een lager niveau bevinden.

Het bovenste spirituele object is verdeeld in twee delen: zijn verlangen en het Licht dat zich er in bevindt. Het verlangen van de bovenste is de groep en de spirituele omgeving. Met andere woorden het zijn alle delen van de gemeenschappelijke ziel, die ik nog niet met mezelf verbonden heb, en hierdoor bevinden ze zich buiten mij.

Later zal alles zich verenigen in één verlangen en het Licht dat zich er in bevindt, zoals het staat geschreven: Hij en Zijn naam zijn één.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: