Het Leven Buiten De Tijd

Dr. Michael LaitmanEr staat geschreven, “je zult eten wat lang geleden al voor jou is klaargelegd.” We bestaan op dezelfde plek in dezelfde toestand, en niets verandert. Alles is al lang door de Schepper in zijn oorspronkelijke plan geschapen, en het plan en de actie zijn onafscheidelijk voor Hem. Zijn wens om schepsels te maken die gelijk zijn aan Hem en zijn verlangen betekent actie.

Wat zijn dan het verleden, heden en de toekomst? Alles bestaat alleen in relatie tot ons, terwijl er in werkelijkheid geen tijd is. Het is onmogelijk om te zeggen wat er eerder of later bestond voor dit verlangen naar voren kwam in de Schepper.

Wij zijn niet in staat om buiten het begrip van de tijd te spreken of te denken. Zo gauw we de grenzen van de tijd verlaten, verdwijnen al onze woorden, aangezien ons hele leven berust op de begrippen “voor en na” en al onze gewaarwordingen zijn verbonden met tijd. Daarom alleen als we uit onszelf van egoïsme naar schenking komen, verliezen we onze “puls “het gevoel van tijd die in ons leeft en beginnen we te begrijpen hoe het leven boven de tijd is.

We bestaan in eeuwige en onveranderlijke werkelijkheid, alles wat we doen is in relatie om alles voor onszelf te bereiken. Dit lijkt veel op een bewusteloos persoon die geleidelijk terug bij bewustzijn komt. Hij is in dezelfde werkelijkheid maar neemt het niet waar. Beetje bij beetje komt hij bij perceptie en dit is in feite ook wat er met ons gebeurt.

De hele wijsheid van Kabbalah is gewijd aan ons te helpen naar onze zintuigen te komen en  ons te brengen naar compleet bewustzijn. In feite, dit is wat bedoeld wordt met volledige correctie. Kabbalisten vertellen ons niet wat er later gebeurd. De ontwikkeling na onze correctie vereist volledig nieuwe zintuigen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed