De Vreugde Van Het Oplossen Van Twijfels

Dr. Michael LaitmanEr is geen grotere vreugde dan het oplossen van twijfel. Twijfel komt voort uit het verschil tussen ontvangen en het geven, het Licht en het verlangen. Wanneer ik dit verschil uitschakel en deze naar eenheid en vereniging breng, dan is er geen grotere vreugde dan hun verbondenheid. De twee schijnbaar tegenovergestelde dingen verenigen zich plotseling. Ze komen tot overeenstemming en sluiten vrede en dit leid tot een explosie van vreugde. Ik ben op een dergelijke wijze geschapen dat ik hiervan geluk ervaar.

Geluk is een resultaat van de onthulling van het Licht in het spirituele vat of verlangen. Het Licht kan alleen onthuld worden tot op een hoogte dat het met het verlangen correspondeert. Dus wat neem ik waar? Is het mijn verlangen? Nee, dat is het niet en het is ook niet het Licht. Ik neem het resultaat waar van hun wisselwerking hetzij als lijden of als geluk.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed