Wacht Niet Totdat Je Gedwongen Wordt Te Evolueren

Dr. Michael LaitmanAls we falen om de wereld te ontwaken naar spirituele evolutie, naar het Licht die vooruit schijnt, zal het van achteren geduwd worden door het lijden en daardoor gedwongen worden tot vooruitgang. Dit pad is erg lang, totdat marteling de mens dwingt te denken waarom hij lijdt en wat hij moet doen. Stel je voor hoe lang het zal duren en hoeveel pijn het zal brengen!

Maar, als we enigszins kunnen helpen in de ontwikkeling van de mensheid door verspreiding van de wetenschap van Kabbalah, zullen we snel vooruitgang boeken en al deze klappen vermijden. We weten dat alles wat op het levenloze niveau gebeurt, gelijkstaat aan één enkele handeling op het vegetatieve niveau. Alles wat er gebeurt op het vegetatieve niveau is gelijk aan één enkele handeling op het dierlijke niveau. Denk eens aan het verschil tussen deze twee staten.

Er moeten oorlogen zijn, lijden en verschrikkelijke rampen om ons één stap omhoog te bewegen, naar het hogere niveau. In plaats daarvan kunnen we het Hogere Licht aantrekken en al deze problemen vermijden op het niveau van deze wereld. We kunnen een tiental jaren van lijden vervangen met ons ene minuscule individuele inspanning naar spiritueel vooruitgang met de hulp van het Licht.

Dit is hoe groot het verschil is tussen het levenloze, vegetatieve, dierlijke en sprekende niveau van de natuur. Daarom moeten we een serieuze verantwoordelijkheid nemen voor de mogelijkheden die aan ons worden gegeven.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: