Stijgen Naar de Niveaus Van Liefde

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe wordt ons verlangen om samen meer te verbinden uitgedrukt: in gedachten of in gevoel?

Antwoord: Het verlangen om samen meer te verbinden wordt uitgedrukt door mijn verlangen om in het gemeenschappelijk gevoel te zijn waar er geen onderscheid is tussen “mij” en “anderen”, en in plaats is er iets dat gedeeld is. Maar, ik weet niet wat het is. Ik wil “mezelf” niet voelen, ik wil “ons” voelen waar er geen onderscheid is in “zelf” en “ander.”Dit is een nieuwe realiteit die we voortbrengen.

Op dat hoger niveau die we voortbrengen door onze inspanningen, is het verlangen niet verdeeld (in vergelijking tot ons huidig niveau). Het is alsof veel druppels water samen komen in één grote druppel. Dan is er geen manier om het verschil te zien van onze vorige staat, waarbij ieder van ons was gescheiden.

Het is onmogelijk om dit precies uit te drukken in onze taal, maar het is alsof ik mezelf verlies. Mijn “Ik” verdwijnt. Op het volgend niveau verandert het in “wij.” Hoewel, met betrekking tot een hoger niveau, zal onze verdeling geleidelijk aan weer onthuld worden.

Als we een hoger niveau bereiken waar we samenvoegen in één druppel, zullen nieuwe verlangens of nieuwe lagen van egoïsme in ons onthuld worden. Waar worden ze van onthuld? Van de AHP of het Hogere Niveau, die ze verlicht. Dan begin ik te onthullen dat ik eigenlijk niet verbonden ben met anderen, dat ik alleen ben en zij ook. Dit gebeurt in ons gewone levens, wanneer je met iemand wilt verbinden met je hele hart en ziel, maar een moment later zal je al verschillende berekeningen gaan ervaren die je verdelen.

Hetzelfde gebeurt in spiritualiteit, maar daar gebeurt het omdat de Ene Hogere je tekortkomingen in deze staat begint te verlichten. Je dacht dat je verbinding had bereikt, maar nu wordt je getoond dat dit niet waar is. Je bent weer gescheiden van anderen door egoïstische berekeningen en haat, zelfs als je dacht dat er alleen liefde om je heen heerste.

Hetzelfde gebeurt in onze wereld: We denken dat we altijd liefde met haat vervangen en haat met liefde, maar dat is niet waar. Het feit is dat dit verschillende niveaus zijn. Een grotere ego wordt voortdurend aan ons onthuld en daarom zal op ieder niveau het kwaad vervangen worden door het goede, en dan zal het goede vervangen worden door het kwaad en dit is hoe we vooruitgaan.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: