Laten We Hoger Stijgen

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik ontving: Na de ervaring van zo een grote inspiratie en eenheid tijdens het Mega Congres, voelen sommige vrienden nu een scheiding en onverschilligheid. Hoe kunnen we hen helpen?

Mijn Antwoord: Het is een goed teken. Als een persoon van een hoge berg in een diep gat valt, toont het ons dat het Congres aan zijn eind is gekomen en we een nieuwe staat zijn binnen gegaan. We kunnen onze vrienden op twee manieren helpen: door innerlijke en uiterlijke zorg.

In onszelf moeten we blijven voelen dat we één gemeenschappelijk Kli zijn, een spiritueel vat, wat er ook gebeurt. Degene die zijn gedaald, leggen een nieuw egoïstisch verlangen in zichzelf bloot, welke nu onthuld is in ons gemeenschappelijke wereld Kli. Zij zijn de dragers van dit nieuwe verlangen (een grotere laag, Aviut).

Aan de andere kant, degene van ons die deze zwaarte van het verlangen niet voelen, wensen samen met hen hoger te stijgen, in één enkele omhelzing. Dan zullen we allemaal winnen. We zullen het scherm en het Reflecterende Licht brengen en ze zullen de intensiteit van het verlangen (Aviut) brengen, en samen zullen we een gereed Kli creëren, met welke we in staat zijn om te stijgen.

Daarom, juist nu, wanneer het Congres al geëindigd is, kunnen we een aanzienlijke stap vooruit maken. De tijd van een gemeenschappelijke bijeenkomst somt simpelweg ons hele voorgaande werk op, en nu, na het congres, begint de volgende fase in eenheid. In deze fase zou ieder persoon moeten verlangen om alle anderen te verhogen.

Dit is wat er gebeurt in het gemeenschappelijk spiritueel vat: Een levert het verlangen, een ander levert het scherm en dan wisselen ze van plaats. Op deze manier gebeurt beweging. Dit is een zeer goede en heilzame periode en onder geen beding moeten we deze tijd zien als dood en wachten op het volgend Congres! Integendeel, alle werk en vooruitgang bestaat in deze tijd als we boven de storingen uitstijgen.

Het congres zelf is éénwording en er is daar geen werk nodig. Een gemeenschappelijk inspiratie van alle deelnemers en het wegcijferen van ieder persoon voor de anderen zijn daar in effect. Op de Congressen ontvangen we kracht, precies voor de periodes van daling tussen de congressen in.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed