Een Inleiding Naar Het Boek Van Zohar: Voorwoord Van De Auteur

Dr. Michael LaitmanDierbare Vrienden, Ik begin met het publiceren van uittreksels uit mijn nieuwe boek, Een Inleiding naar het boek van Zohar.

Voorwoord van de Auteur

Dierbare lezer,

Als je je afvraagt waarom je dit boek nodig hebt, lees één pagina en het zou je moeten vertellen of je wel of niet moet doorgaan. De wetenschap van Kabbalah en zijn voornaamste boek, De Zohar, verklaart de reden en het doel van ons bestaan, het programma van spirituele vooruitgang oorspronkelijk ingeprent in de natuur, evenals hoe het doel van het leven te bereiken via de kortste en makkelijkste weg.

Zoals beschreven in de Boek van Zohar creëerde de Schepper een programma van menselijke ontwikkeling: om de mens naar de staat van de Schepper te brengen. Waarom? Omdat deze staat het beste is die er is. Maar om de mens naar deze staat toe te leiden is het niet genoeg om hem met plezieren te vullen of om hem te voorzien met de kennis van eeuwig en perfect leven. Het is voor de mens ook nodig om deze staat volledig te ervaren. Voor dit moet de mens deze perfecte staat van de Schepper op zijn eigen bereiken. Hij moet leren hoe plezier en lijden te scheiden van waarheid en leugen, door het kiezen van de bittere waarheid over zoete bedrog.

Het is geen makkelijk pad van ontwikkeling. We bedekken onbewust een gedeelte van dit pad in de loop van meerdere reïncarnaties. Maar onze generatie heeft het laatste stadium bereikt van menselijke ontwikkeling, en dit is waarom we de essentie van het leven moeten waarnemen en begrijpen wat er met ons aan de hand is, waar en waarom we leven. Deze vragen zullen iedereen geleidelijk leiden naar de wijsheid van Kabbalah, net zoals ze jou nu dit boek hebben opengemaakt. Dit is omdat er na een uitgebreide zoektocht, mensen niet in staat zijn om een authentiek antwoord te vinden, de onthulling van de bron van hun bestaan, nergens anders.

Dit boek beschrijft het stadium van jouw ontwikkeling, tot het bereiken van volledige gelijkheid met de Schepper. Dit proces is onvermijdelijk en verplicht voor iedereen die op de Aarde leeft. Of je nu besluit om dit boek dicht te doen en door te gaan met je leven zoals je voorheen deed, of je doet een poging om de nuttigheid van de wijsheid van Kabbalah te realiseren, het zal je toekomst bepalen.

Je zal of leven onder stress veroorzaakt door de omstandigheden van het leven, welke je uiteindelijk toch zal dwingen om je te wenden naar Kabbalah, of je doet een inspanning om de leidende hand van de Schepper te onthullen. In dat geval zal je het pad ontdekken, het doel en de reden voor alles dat er gebeurt; je zal uitvinden hoe je een bestaan bereikt die gelijk is aan dat van de Schepper op een makkelijke en plezierige weg. Veel geluk!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: