De Onthulling Van Het Breken

Dr. Michael LaitmanVraag: Wie zijn de mensen met een gebroken hart?

Antwoord: Het hart is alles van de verlangens van een persoon. Wanneer een persoon ontdekt dat al deze verlangens omwille van zijn zelfvoldoening is , ziet hij dat ze gebroken zijn.

Wat is het breken? Eens, in het begin, waren ze verbonden door de kracht van geven, de kracht van verbinding tussen hen. Dit gebeurde natuurlijk door het Licht of het ontwaken van Boven, sinds dat is wat de Schepper geschapen heeft.

De Schepper heeft Zichzelf toen verborgen en het Licht verdween. Voor deze reden verdween de verbinding tussen hen. De onthulling van een gemis aan verbinding tussen ons is genaamd, het breken. Dit alles spreekt over de schepsels.

De afwezigheid van de onthulling van de Schepper of de kwaliteit van geven veroorzaakte verdeeldheid. Deze verdeeldheid kan worden gevoeld op de manier we nu voelen: “Het is niet zo erg. Alles is OK. Ik wens alleen dat anderen mij met rust laten en ik zal ook niemand pijn doen.” Dit is genaamd, de onthulling van het breken.

Naast dit, is er een staat waarin we voelen dat we in een staat van breken zijn en daar is geen verbinding of eenheid tussen ons. Dit kan ook betrekking hebben op verschillende niveaus van besef van het kwaad: Zonder een verbinding tussen ons, zal ik geen goed materieel leven bereiken; of door de afwezigheid van verbinding tussen ons, zal ik natuur rampen teweeg brengen; of door de afwezigheid van deze verbinding, zal ik de Schepper niet bereiken, spiritualiteit.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: