Verlang Het En “Hoor” Het!

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan ik angst voor de Schepper in mezelf ontwaken als ik alleen onze materiële wereld zie?

Mijn Antwoord: Als ik eenmaal in de groep ben voor een lange tijd, komen de tijden wanneer ik plotseling “hoor” dat ik met mijn vrienden moet verbinden om de spirituele wereld te bereiken. Toch begrijp ik niet waarom of waarvoor, omdat ik nog steeds niet de verbinding tussen de volgende componenten voel:

1. Het Hogere Doel, dat ik niet voel of besef, maar dat ik moet bereiken;

2. De Hogere Kracht, die ik moet voelen en bereiken;
3. Mijn houding naar mijn vrienden;

4. De staat van verbinding met vrienden die ik moet bereiken.

Er is een keten van innerlijke onthullingen van gevoel dat moet plaatsvinden in mij. Tenslotte bestaat ons gehele leven uit gevoelens. We zijn gemaakt van materie genaamd “de wil om de genieten.” Dit is een verlangen dat plezier of lijden voelt en niet meer dan dat.

Daarom komt mijn gehele houding tot wat dan ook neer op mijn gevoel. Het is of aanwezig of afwezig. Als ik deze innerlijke keten van gevoel niet heb, de verbinding van hoe ik het doel van schepping kan bereiken vanaf dit moment (door liefde voor de Schepper, zorgen maken over Hem, angst voor Hem, zorg voor de groep, en eenheid met vrienden als één mens met één hart), als ik nog steeds het innerlijke antwoord op dit mis, de indrukken en reacties, dan moet ik nog steeds meer werk op mezelf verrichten.

Maar hoe kan ik proberen dit te doen als ik het niet wil? Je kunt een verlangen ontwikkelen door actie. Dit is de betekenis van de vers, “Wij zullen doen en wij zullen horen!”

Dit is precies waarom onze onechte wereld was geschapen, waar we bestaan in onze lichamen. Je kan onechte fysieke acties uitvoeren van geven aan je vrienden en over eenheid met hen spreken, zonder enig verlangen hiervoor.

Je hebt hier geen verlangen voor? Dat maakt niet uit! Je leeft niet alleen in het verlangen. Je bestaat ook in een uitwendig omhulsel, genaamd het fysieke lichaam. Dus doe je fysieke acties van geven aan je vrienden, gedraag je je alsof je van ze houdt in plaats van jezelf.

Dat is waarom het staat geschreven, “Koop jezelf een vriend.” Geef aan hem op allerlei manieren en je zult voelen hoe je houding naar hem verandert. Waarom? Omdat je je energie en inspanningen in hem geïnvesteerd hebt. Je wilde het niet, maar door op deze manier te handelen verwierf je een speciale houding naar hem.

Dit is genaamd, “Wij zullen doen”. Acties die je maakt zonder een verlangen brengen je naar “Wij zullen horen,” ofwel de kwaliteit van geven. (“Horen” is de kwaliteit van Bina). Dan begin je al dingen te horen waarover de Thora spreekt. Het is de instructie handleiding op het pad naar het Licht. (Thora komt van de woorden Ohr – Licht, en Horaa – instructies.)

Laten we daarom allemaal proberen te verbinden zelfs als we hiervoor geen verlangen hebben. Laten we boven onze gevoelens uitstijgen en dan zullen we alles op een nieuwe manier ervaren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed