Herkennen Van de Grootheid Van De Kans

Dr. Michael LaitmanLaten we elkaar herinneren aan, en geïnspireerd worden door de grootheid van het spirituele doel en de omgeving die hier naar streeft; laten we deze unieke kans voor vrije keus waarderen, die aan ons gegeven is. Hoeveel mensen in de wereld kunnen vrij handelen? Als iedereen de bevelen van hun natuur blind zouden volgen, dan “handelt” niemand echt. Als ik compleet bestuurd wordt van Boven, dan besta “IK” niet , zoals het gezegd is, “Ik kwam en er is niemand.”

Er zijn miljarden mensen in de wereld, maar ze bestaan niet, als het ware, aangezien niemand van ze vrij is in zijn handelingen. Zonder een persoon met vrije keus zijn er geen werelden, er is niets anders dan de Oneindige Wereld. Met betrekking tot de Schepper, bestaat er niets anders. Alleen een persoon die een vrije actie verricht doet dit. Stel je dit beeld van de wereld voor: Totale leegte. Alleen een paar verlangens die ontstaan en in staat zijn om vrije acties uit te voeren.

Jij, ook, hebt een mogelijkheid om vrijheid te verwerven en Menselijk te worden. Mogen we de grootheid van deze unieke kans herkennen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed