Een Gebed Dat Gehoord Zal Worden

Dr. Michael LaitmanDe Ene Hogere is in een voortdurende staat van perfectie, het heeft niets anders nodig dan geven. Het is niet iets dat waarneemt of zijn stemming verandert. Het is eerder een systeem, een onveranderlijke wet die op zijn plaats gezet. In hoeverre je jezelf met deze wet verbindt, zal het je positief beïnvloeden.

Maar als je het niet naleeft, als je hier niet gelijk mee bent, zal het negatief op je werken. Onze initiële en uiteindelijke staten in creatie zijn vooraf bepaald en ze moeten compleet gerealiseerd worden, ongeacht of je hierin in meegaat of je er tegen verzet, het begrijpt of niet.

De ene lagere (jij) heeft alleen maar één goede mogelijkheid: om in dit proces bewust mee te doen en het verlangen hiervoor over te brengen naar de Ene Hogere. Dit verlangen is wat we moeten bereiken; we hebben niets anders nodig dan het verlangen! We moeten ook weten hoe we dit verlangen kunnen “verhogen” om het door te geven aan de Ene Hogere. De Ene Hogere is in een staat van perfectie; het staat altijd klaar om alles aan de ene lagere te geven wat nodig is.

De ene lagere is een verzameling van alle zielen, terwijl de Ene Hogere één is; één Licht, één gedachte van creatie, of één kracht. Als de ene lagere er naar verlangt om op de Ene Hogere te lijken (betekent dit dat het bereid is om te verbinden en één te worden), is het in staat om zijn verlangen te verhogen naar de Ene Hogere. De Ene Hogere hoort geen ander verzoek dan dit. Dit is wat genoemd een gebed genoemd wordt of wel MAN, wat wil zeggen een verlangen om één geheel te worden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed