De Mozes In Een Persoon: Het Dichtste Punt Bij de Schepper

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik ontving: Hoe herkennen we de “Mozes” binnen ons in?

Mijn Antwoord: De “Mozes” binnen een persoon in, is het dichtste punt bij de Schepper, of het punt van contact met de Schepper. Als een persoon op de juiste manier vooruitgaat, zorgt hij voor en beschermt hij dit punt alsof het zijn meest dierbaar juweel is. Het verbindt hem immers met de Schepper.

“Mozes” is de kwaliteit die het dichtst bij de spirituele wereld is. Alle andere punten streven alleen soms naar de spirituele wereld, onder bepaalde condities, op verschillende niveaus van Aviut (dikte van verlangen) en als gevolg van verschillende redenen, terwijl de “Mozes” in een persoon waarlijk toegewijd is aan het doel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed