Antwoorden Op Jullie Vragen, Deel 5

Dr. Michael LaitmanWat is het Doel van de Schepping?

Vragen over het artikel “Kabbalisten over het Doel van de Schepping” deel 2 en 3

Vraag: Het volgt dat we, zijnde een gemeenschappelijk, enkel verlangen, alles moeten ontvangen wat de Schepper voor ons heeft voorbereid. Is dit waarom we ons moeten voorbereiden voor het ultieme feest? Is het de bedoeling dat we de Hogere verbinding tussen ons ontwikkelen zodat we de Schepper samen kunnen weerstaan? En is het nadat we Hem vertellen “Nee,” en onafhankelijk worden en schaamte overwinnen? Dat is een verschil! Is een eeuwig feest tussen twee gelijke partners een soort van wedergeboorte? Het is moeilijk om deze breuk voor te stellen, zelf voor een seconde!

Mijn Antwoord: Het is omdat je, mijn lief, nog steeds een eenvoudig egoïst bent; dat is, je bestaat alleen in één natuur. Wanneer de andere, gevende, natuur zich begint te manifesteren in jou, zal het niet leiden tot een “schizofrene breuk.” In plaats, zal je een mogelijkheid hebben om te bevatten hoe de tegengestelden te verbinden. Trouwens, kwantumfysica is deze uitingen van de natuur al aan het ontdekken.

Vraag: Kunnen we zeggen dat mijn tijdelijke natuur van slaaf zijn alleen in mijn sensaties verandert, door het eenvoudig kiezen van de meester, zelfs in de afwezigheid van hun functionele rol en, zelfs mogelijk, hun essentie? Hoe moeten we dan onze relatie herdefiniëren wanneer ik kies om te werken bij de meesters plaats, voor goede verdiensten? Wie is Hij in relatie tot mij, een partner? Waarom gebruikt de Thora het woord “slaaf” beiden van de kant van de Schepper (“Heb geen angst, mijn slaaf, Jacob,’de Schepper zei”) als van de kant van tekens (“de Scheppers slaaf”)?

Mijn Antwoord: Er zijn vele soorten verbindingen met de Schepper: “zoon”, “slaaf,” “vrouw,” “vriend” enzovoort. “Slaaf” wijst naar een complete voorliefde van de eigenschap van geven naar dat van ontvangst.

Een vraag over het artikel “Kabbalisten Over Het Doel Van De Schepping,” deel 3

Vraag: Citaat: “Geen enkel heeft het oog van God naast hem gezien”.. Hoe zit het met de anderen?

Mijn Antwoord: Dit geldt voor iedereen, maar alleen binnen iemands persoonlijke gecorrigeerde eigenschappen in.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed