We Gaan Opwaarts Door De Stappen Van Correctie

Dr. Michael LaitmanIn de Zohar, Hoofdstuk Tetzaveh (gebod) deel 114. Er zijn vijf dingen waar we ons van moeten onthouden op de dag van verzoening: eten, drinken, wassen, het gebruik van smeermiddelen, het dragen van schoenen en geslachtsgemeenschap. En die worden bijgestaan door de vijf bovenste zijden, HGTNH, die de poorten zijn naar Bina, en die tijdens de dag van verzoening zijn ingesteld.

Vanaf hier moeten we overgaan van waarneming van de realiteit in onze egoïstische verlangens naar de waarneming van de realiteit in onze verlangens van het geven, de auteurs van de Zohar (zoals al de andere Kabbalisten), vertellen ons over de verschillende soorten correcties die we moeten maken in onze verlangens, en zo bewegen we ons van de ene trede naar de volgende, met het doel om onze vijf zintuigen verder te ontwikkelen richting de spiritualiteit. Alle vijf zintuigen zijn met elkaar verbonden, en hierdoor hebben we altijd een spirituele Partzuf. Wat betekent dat we een definitief beeld hebben van de werkelijkheid met beperkingen.

 In de overgang van de huidige perceptie van de werkelijkheid naar een meer gevorderde te krijgen, moeten we ons verlangen vergroten om het Hervormende Licht aan te trekken. Op deze manier bouwen we aan het volgende Partzuf die onze eigen ik is op een hoger niveau. We doen dit door onze zintuigen meer en meer te openen, de perceptie van de werkelijkheid. Dit is de wijze waardoor we opklimmen.

Alle obstakels die de Zohar beschrijft, zoals de “zondebok” de vijf verboden enz., zijn uitsluitend beperkingen. We voeren deze beperkingen uit op aanbeveling van de Kabbalisten, met als gevolg dat de correcties sneller komen. Immers, zij vertellen ons vervolgens wat de moeite waard is om te doen bij iedere stap die we nemen, met het doel onszelf naar de perceptie van de werkelijkheid te sturen op een meer complexe, innerlijk en dieper niveau. Dan zullen we zonder mislukkingen opklimmen met een grotere snelheid en zekerheid.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed