Wat Zal Ik Met Me Meenemen?

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik ontving: Zal mijn ziel zich alles herinneren wat ik in dit leven geleerd heb? Zal ik mijn Kabbalah studie vervolgen en in mijn volgende leven weer in een groep komen?

Mijn Antwoord: Het enige dat iemand meeneemt uit dit leven is de spirituele weg die hij doorgemaakt heeft, dit vervaagt nooit. Ten aanzien van spiritualiteit vervolgen we ons pad en zijn we tenslotte in dezelfde realiteit, maar het is tamelijk verborgen voor ons.

Ik bevind me voortdurend in mijn ziel, ondanks dat ik dit niet voel. Ik continueer hiermee te werken en ga door verschillende fases. Alles gebeurt in mijn eeuwige ziel. Het feit dat ik nu fysieke lichamen en de wereld om me heen zie is een illusie van mijn spirituele staat. Als ik nu mijn innerlijke werk doe dan zal ik mijn volgende reïncarnatie beginnen van een hoger spiritueel bewustzijn en zal ik sneller bij een Kabbalistische groep komen, en succesvoller zijn in mijn studies. Het hele voorgaande spirituele pad zal in mij blijven in de vorm van spirituele genen (Reshimot). Dit verdwijnt nooit. In de spirituele wereld verdwijnt helemaal niets, dingen verdwijnen alleen in onze wereld omdat deze hele wereld eventueel zal verdwijnen.

Ondertussen zal niets dat ik heb verworven door middel van mijn egoïstische verlangens blijven bestaan, omdat dit verlangen zelf zal verdwijnen, alleen de externe bedekking blijft bestaan. Iedere keer dat de ziel door een nieuwe reïncarnatie gaat, bouwt het een omgeving voor zichzelf, naar zijn vermogen, en het nodige om zichzelf te corrigeren. Waarom besta ik in deze omgeving en niet in een andere? Dit is zo omdat mijn ziel dit nodig heeft, geen enkele calculatie wordt uitgevoerd ten aanzien van de lichamen, ze staan in verbinding met elkaar, in deze wereld in alle situaties die nodig zijn voor zielscorrectie.

Ondertussen wordt er geen rekening gehouden met het lichaam. Eigenlijk bestaat het helemaal niet, het is een virtuele illusie dat zichzelf in deze vorm presenteert. In feite bestaat alleen de ziel, maar we zijn niet in staat om het te voelen.

En zijn ontwikkeling bepaalt duidelijk wat er met de lichamen gebeurt. Daarom schrijft Baal HaSulam aan het eind van “Voorwoord voor het Boek van Zohar” dat alleen de correctie van de zielen ons zal helpen om onze wereld te corrigeren en dit lichamelijke leven als vriendelijker te doen waarnemen.

Alle strafbare feiten die in deze wereld plaatsvinden zijn het gevolg van het belang om de ziel te corrigeren. Op hetzelfde moment, zijn er geen acties of correcties in deze wereld, veranderingen zijn alleen mogelijk door middel van de ziel.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed