Te Geloven Betekent Om Te Voelen

Laitman_024Een vraag die ik ontving: Wat is “geloof” voor het passeren van de Machsom (grens naar de spirituele wereld)?

Mijn Antwoord: Voordat een persoon de Machsom passeert en spiritualiteit binnen treedt, heeft hij geen geloof. Het concept van geloof in Kabbalah is totaal anders dan waar normaal in het gewoonlijk leven naar verwezen wordt. In Kabbalah worden al deze concepten gedefinieerd op een compleet verschillend niveau.

Geloof is het voelen van de Schepper. Als ik de Schepper voel, geloof Ik in Hem. Zie hoe verschillend het is van wat ik eerder dacht. In ons gewone leven is geloof iets wat we niet zien of weten, maar geloof in, alsof het werkelijk bestaat in de realiteit.

Kabbalah zegt dat dit geen geloof is, maar enkel een fantasie. Kabbalah vertrouwt exclusief op realistische, ware innerlijke sensaties; In hoeverre ik de Schepper voel, ontvang ik de kracht om tegen mijn ego in te werken. Een kracht tegen de ander; positief tegen negatief. Dit is wat we “geloof boven reden” noemen, dat is, geloof boven egoïsme en de sensaties hierin. Ik stijg boven dit alles, omdat ik in staat ben de Hogere reden en sensaties te gebruiken. Toch, als ik ze niet heb, hoe kan ik werken? Gebaseerd op verhalen door iemand anders vertelt?

Dit is niet wat we geloof noemen. Het is een spel die mensen spelen in deze wereld, omdat ze niet weten van een betere manier om zichzelf gerust te stellen. Op geloof te verwerven, moeten we openbaring bereiken. De wijsheid van Kabbalah is de openbaring van de Schepper aan zijn schepsels en dit is genaamd “geloof.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed