Kabbalisten Over Het Doel Van De Schepping, Deel 1

Dr. Michael LaitmanDierbare Vrienden, Ik ga beginnen met het posten van geselecteerde citaten van bijzondere Kabbalisten over verschillende onderwerpen. Stel alsjeblieft vragen over deze passages. Ik beloof dat ik ze zal beantwoorden.

De Schepper is de Absolute Goedheid

En omdat we ons realiseren dat de Schepper, in en van Zichzelf, compleet is en niemand nodig heeft om Hem te helpen voor de voltooiing, aangezien Hij alles vooraf gaat, is het daarom duidelijk dat Hij geen wil om te ontvangen heeft. En omdat Hij geen wil om te ontvangen heeft, is Hij fundamenteel verstoken van een verlangen om schade te brengen aan iemand; het is zo simpel als dat.

Verder is het volledig aangenaam voor ons verstand als het eerste concept, dat Hij een verlangen bezit om goedheid te geven aan anderen, hiermee bedoelend aan zijn schepsels. En dit wordt duidelijk aangetoond door de bijzondere schepping die Hij heeft geschapen en voor onze ogen gezet. Omdat er in deze wereld wezens zijn die noodzakelijk of een goed gevoel ervaren of een slecht gevoel en dat gevoel komt noodzakelijk naar hen van de Schepper. Ineens is het absoluut duidelijk dat er geen bedoeling is in de natuur van de Schepper om te schaden. Hieruit volgt dat de schepsels alleen goedheid van Hem ontvangen, omdat Hij ze alleen geschapen heeft om aan hen te geven.

We leren dus dat hij alleen een verlangen heeft om goedheid te geven en het is volkomen onmogelijk dat enig schadelijkheid in Zijn domein zou kunnen zijn, die van Hem zou uitstralen. Derhalve hebben we Hem gedefinieerd als “De Absolute Goedheid”.                                                                                                          – BaalHaSulam, Artikel “De Essentie van Geloof en zijn Doel.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed