Een Persoon Op Het Pad

All the Prophets Wrote About UsEen vraag die ik ontving: Wat zijn de drie lijnen?

Mijn Antwoord: De linker lijn is het ongecorrigeerde verlangen dat eerst beperkt (TzimTzum Aleph) moet worden. De rechter lijn in de kracht van geven, de kracht van het Licht. En de middelste lijn is het resultaat van het werk van ze te combineren, verbinding van de twee lijnen.

Ons hele werk ligt in de middelste lijn en alle materialen van Kabbalah spreken hierover. De rechter en linker lijnen zijn aan ons gegeven van Boven, van de natuur of de Schepper. Als we niet in de middelste lijn werken, zullen we als dieren blijven, handelen door dwang van deze twee teugels; de rechter en linker lijnen. Maar, wanneer we de eerste vonk van de middelste lijn ontvangen, genaamd het punt in het hart, is dit een mogelijkheid, een uitnodiging, om controle over onze levens te krijgen en te stoppen met bewegen als een paard, gemanoeuvreerd door de twee teugels van Boven.

We moeten deze teugels aannemen om een “mens” worden. Het punt in het hart is het begin van de mens in ons dat zijn dier in teug houdt en vooruit gaat gelijk aan de Schepper. Het spirituele werk bestaat enkel uit het rijden van zichzelf, van binnenin het punt in het hart, naar samenvoeging met alle anderen.

Ik maak me niet langer zorgen of word gestrest over de linker en rechter lijnen, in plaats, relativeer ik naar de staten aan mij gegeven als een mogelijkheid om deze twee lijnen op de juiste te manier te combineren en vooruit te gaan, mijn dier rijden en het richten recht naar het doel.

Op ieder moment gooit mijn dier zichzelf op deze of die manier, in een richting onbekend aan mij. En ik moet het doel verbeelden aan mezelf; de Schepper, samenvoegen met Hem, en gelijkaan Hem zijn in eigenschappen, zoveel als ik het voor mezelf kan verbeelden. Ik moet proberen mijn omgeving te zien als een perfect, gebalanceerd systeem, gekoppeld en verbonden met alle delen in gelijkheid en in wederzijdse garantie, om te worden gevuld door het Hogere Licht.

Nu ik het doel verduidelijkt heb, moet ik mijn dier corrigeren, om het op de juiste richting te besturen via de twee teugels. Dit werkt stopt niet, zelfs niet voor een seconde. Iedere keer verbeeld ik me het spirituele doel steeds duidelijker en in groter detail en, zodoende, in grotere verwarring, omdat het Licht alleen bekend is vanuit de duisternis. Ik moet altijd streven naar dit doel, dat is, om mezelf te planten in het algemene systeem als zijn onlosmakelijke onderdeel.

Daarom, wanneer ik de Zohar lees moet ik handelen zoals een auto bestuurder, duw het gas pedaal in, kijk op de weg, stuur, en voel de remmen, allemaal tegelijk. Op dezelfde manier, wanneer ik luister naar wat de Zohar over spreekt, wil ik me alles hiervan voorstellen. Alsof ik op een tour ben, ik probeer om mee te bewegen met de Zohar en neem ik er deel aan.

Met andere woorden, ik wil weten wat het is wat ik studeer, me met dit materiaal verbinden, in het proces zijn. Te weten is samenvoegen, zoals het staat geschreven “En Adam kende Eva (zijn gecorrigeerde verlangen).”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed