Door Te Geven Ontvangen We Meer

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik heb gekregen: Is egoïstisch schenken een hogere gradatie dan egoïstisch ontvangen?

Mijn Antwoord: “Schenken met het doel om te ontvangen” is een verder gevorderde gradatie, een ingewikkeldere soort van het ontvangen. Uiteraard kan men met behulp ervan meer verkrijgen en meer schade aan anderen toebrengen. Toch staat het egoïstisch ontvangen een persoon toe om te begrijpen dat het schenken een waardevolle eigenschap is, dat hem helpt om dingen te verkrijgen.

Direct ontvangen is begrensd qua mogelijkheden, terwijl schenking grotere kansen en voordelen met zich mee brengt. De mensheid zou zich niet hebben ontwikkeld, als mensen niet het soort zaken gingen doen waar ze aan anderen gaven door middel van het verkopen van hun diensten, om zelf winst te maken. Mensen zouden simpelweg zich terug hebben getrokken in zichzelf, net zoals dieren die alleen op een egoïstische wijze kunnen ontvangen. Alleen de mens kan met dit ontwikkelde egoïsme begrijpen hoe te geven om zichzelf te baten, waarmee bedoeld wordt dat hij later veel meer winst zal verkrijgen.

Echter spreekt Kabbalah alleen over eenheid tussen ons, en om deze reden, zelfs in de eerste gradatie, het egoïstisch ontvangen, spreekt het over de relaties tussen de vrienden en niet het dagelijkse leven. Al deze gradaties hebben alleen betrekking op mijn verbinding met andere zielen en de onthulling van de Schepper binnen deze verbinding.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed