De “Vuile” Filters Die Onze Kijk Op De Wereld Beperken

Dr. Michael Laitman

We bestaan in een systeem genoemd de enige schepping, Ziel of Adam. Dit systeem werd gecreëerd door de Schepper. We zijn erin verbonden door permanente verbanden net zoals de organen in een lichaaam. Onze wederzijdse verbinding is vervuld met het leven van dit systeem: Licht. Het systeem wordt genoemd de Wereld van Oneindigheid om alles erin onbegrensd en perfect is.

In de Wereld van Oneindigheid, zijn al zijn onderdelen verbonden door liefde en vervuld met het Oneindige Licht. Echter bedekt de Schepper deze oneindige wereld met filters, een na de ander, alsof alles verpest wordt. Het lijkt op het schilderen van een prachtig schilderij en daarna een vuil, plastic folie erover leggen, dat het hele beeld verpest. Dan, na andere, 125 extra lagen, ziet het originele beeld er nog viezer uit. Dit zijn de 125 lagen die de eigenschappen van de schenking en liefde, die ons binnen het systeem van de Wereld van Oneindigheid met elkaar verbinden, verminderen.

We bevinden ons in de uiterste laag en we nemen de voorafgaande lagen helemaal niet. Binnen onze laag, is het systeem van de verbinding helemaal verpest. In plaats van het voelen van de liefde die ons in de Wereld van Oneindigheid met elkaar verbindt, haten we elkaar en nemen we onze wederzijdse verbinding niet waar, en zijn we verdeeld, afgescheiden en gebroken. Van deze lage toestand, wenst de Schepper ons terug te brengen naar de eerste staat, die verlicht en goed is, zodat we door al deze lagen, filters en werelden (wereld in het Hebreeuws betekent Olam, verborgen) terug gaan naar de oneindigheid.

Daarom roept de Schepper ons en doet Hij ons ontwake. Hiervoor ontwikkelde Hij ons door middel van het egoïsme, zodat we meer zouden begrijpen en voelen en ons leven beter zouden inrichten. Echer als we een bepaalde rijpheid bereiken, begint de Schepper ons kwalitatief te bevorderen. Het is niet genoeg voor ons om ons te ontwikkelen door ons egoïsme te vergroten. Nu moeten we gelijk aan de Schepper worden ten aanzien van onze eigenschappen, om een gelijk type en vorm van verlangen te ontvangen, en niet alleen door ons verlangen te cultiveren zoals tijdens onze gescheidenis. Dit is waarom onze huidige toestand van ontwikkeling zo bijzonder is.

Door een inspanning te leveren om ons zelf af te stemmen op de meest binnenste laag, door sterk met elkaar verbonden te raken, trekken we het Licht van de Schepper aan, wat op ons van veraf neerschijnt in de vorm van het Omringende Licht – Ohr Makif.  We worden hierdoor gecorrigeerd zodat liefde en schenking tussen ons zullen regeren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed