De Ladder van Reshimot Leidt Ons Naar Oneindigheid

All the World's "Wise People" Are In a CrisisEen vraag die ik ontving: Waarom, sinds we begonnen zijn met de Zohar studeren, ervaren we zoveel ups en downs en waarom zijn ze zo sterk?

Mijn Antwoord: We voelen deze schommelingen omdat we nu het proces van helen binnen gaan. Iedere keer wanneer ik een stijging of een daling voel, betekent het dat ik één meer Reshimo (een spirituele herinnering) door heb gemaakt.

Ik weet niet hoeveel Reshimot ik heb. Toch, ik moet ze allemaal één voor één doorheen gaan; ik kan er niet overheen springen of een enkele overslaan. Ik moet alle Reshimot op mijn pad realiseren, bewegend van de keten van Reshimot van deze wereld naar de Oneindige Wereld. En het pad van de Oneindige Wereld is het pad van mijn verbindingen met andere zielen in één geheel om daar de Schepper te ontdekken.

Voor deze reden betekenen alle staten waar ik doorheen ga, mijn realisatie van de Reshimot. Daarom, des te sneller men de veranderingen ervaart, des te beter. Het meest belangrijk is om door te gaan.

Hier moeten we handelen boven rede. We moeten een precieze tijd zetten voor de studies, voor verspreiding van Kabbalah, het groep werk en eenwording met de vrienden. We moeten door heel de dag het doel onthouden en onszelf hieraan herinneren met een alarm klok of tekst boodschap. We moeten alle mogelijke middelen gebruiken om iets meer Reshimot te realiseren, één na de ander. Op deze manier, “een eurocent na een eurocent telt op tot een groot bedrag.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: