Wie Moeten Het Eerst Gered Worden?

Laitman_400Een vraag die ik heb gekregen: Ik heb gehoord dat u meer betrokken bent geworden bij de innerlijke verspreiding van Kabbalah en het opzetten van een systeem van virtuele (Internet) verbinding dat de mensen die spirituele groei nastreven, zal toestaan om met elkaar verbonden te blijven, en zich te ontwikkelen en herinneringen en programma te ontvangen voor hun spirituele ontwikkeling.

Hoe zit het met andere mensen die nog nooit van de mogelijkheid hebben gehoord van de verlossing, en nog nooit überhaupt bloot zijn gesteld aan het idee dat het lijden bestaat om onszelf te helpen corrigeren en om ons het Licht en verrukking te helpen ontvangen? Bent u ze niet aan het buitensluiten?

Mijn Antwoord: We vertragen niet de tempo van externe verspreiding van Kabbalah. Maar we houden rekening met het volgende voorbeeld: We bevinden ons in een vliegtuig, en de piloot kondigt een noodlanding aan. Zij herinnert ons eraan om eerst ons eigen zuurstof masker op te zetten, en daarna die van onze kinderen erop te doen, wat als een wrede vereiste gezien zou kunnen worden.

Hier zijn we dus in een “vliegtuig ramp” en we moeten eerst ons eigen masker opzetten voordat onze kinderen in kunnen ademen (ofwel het Licht kunnen krijgen). In plaats van die te doen, proberen we dus eerst het masker op onze kinderen te krijgen, en denken niet aan onze naderende dood. Maar zullen onze kinderen het wel overleven als wij als eerste bewusteloos raken? Onmogelijk! Ze kunnen het alleen samen met ons overleven/

Baal HaSulam schrijft in “Inleiding tot het Boek van Zohar”, punt 66-71dat verspreiding van Kabbalah in golven plaats moet vinden, beginnende bij het epicentrum, vanuit degenen die interesse ervoor hebben in de richting van hen die er onverschillig voor zijn. Alle mensen zijn verbonden aan de ziel van Adam. Als zij die een punt in het hart hebben, ofwel geïnteresseerd zijn in onthulling van de Schepper, de spirituele verbinding tussen zichzelf opzetten en de Schepper hierin ontdekken, zal uiteindelijk iedereen voelen dat ze de Hoogste Kracht en wijsheid hebben verworven. Het zal ze dan naar ons en naar de Oorsprong toe leiden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed