Wees Niet Bang Om Je Verward Te Voelen

It Takes Time, Effort and Experience to Reveal the Upper WorldEen vraag die ik ontving: Des te meer je de structuur van de spirituele werelden uitlegt, des te meer ik in de war ben. Waarom gebeurt dit?

Mijn Antwoord: Stel je voor dat ik naar een dokter ga en hem vertel over sommige van mijn uitwendige symptomen. Hij vraagt me medische tests te ondergaan, de resultaten te controleren en dit te bespreken met een andere dokter. Wanneer ze onderling met elkaar praten begrijp ik hier niets van, ondanks dat ze over mij praten, mijn sensaties en mijn gezondheid. Dit is omdat hun bespreking over mij is meer op een innerlijk, ingewikkeld niveau is over wat er daadwerkelijk binnenin mij gebeurt.

Ze geven me een pil; de inhoud is ook onbekend voor mij. Ik neem het en vertrouw eenvoudig dat ze me een pil hebben voorgeschreven dat mij zal helpen. Natuurlijk, ze hebben me verward met hun technische, medische overleg en ik had nooit naar ze moeten luisteren. Toch, in onze wereld werkt de pil ondanks iemands begrip van wat de dokter zegt.

Hier tijdens de studie, lees ik wat deze Kabbalistische “dokters” over mij schrijven; één Kabbalist schrijft naar een andere en beschrijft wat er innerlijk met de zielen gebeurt in het systeem waar de zielen zichzelf moeten corrigeren. Natuurlijk, Ik begrijp hier niets van!

Maar, omdat ik betrokken raak in dit verhaal en het wil voelen en begrijpen, kan ik met ze verbinden en dichterbij komen om hetzelfde te worden als zij.

Als ik zoals zij een “dokter” wil worden, gebruik ik mijn verbinding met ze en leer. Als ik me verward voel maar de essentie wil ervaren, als ik voel dat het boek de correctie van mijn ziel uitlegt, dan heb ik geen keus. Ik moet hun taal (zoals Latijn gebruikt wordt in de medische wereld) leren en dan zal ik begrijpen waar ze over spreken.

Kabbalisten schreven deze boeken voor hun mede Kabbalisten. Zij praten onder elkaar in de taal die zij begrijpen omdat deze taal verschillende werelden en spirituele concepten uitlegt. Op dit punt begrijp ik helemaal niet wat zij bedoelen.

Maar, als ik naar begrip streef van wat ze me leren en ik streef naar hierin te leven en te voelen, dan zal ik deze boeken openen en proberen binnen te treden. Het niveau van mijn begrip maakt niet uit. Wat belangrijk is mijn wil om mijn gevoelens binnen te gaan, in plaats van dit proberen te begrijpen met mijn uitwendige verstand. Ik moet vragen voor openbaring.

Ik moet zien waar zij over schrijven. Ze beschrijven wat zij voelen en zien en ik moet dit ook willen zien. Dit is waarom mijn gebrek aan begrip, visie en gevoel me alleen maar dwingt om vooruit te gaan.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed