We Zijn Hier Samen Gekomen Om Menselijk Te Worden

Dr. Michael LaitmanHet artikel van Rabash, “Het doel van de Vereniging”: We komen vandaag samen om een vereniging vast te stellen van degene die geïnteresseerd zijn in het volgen van het pad en methode van de auteur van de “Sulam” (Kabbalist Yehuda Ashlag), het pad van hemelvaart van het niveau van een dier naar het niveau van de mens.”

We moeten de fundamentele principes van dit artikel afleiden:

1. Wat betekent: “Samenkomen”?

2. Wat is de “de methode van Baal HaSulam”?

3 Wat is “het menselijke niveau”?

4. Was de mens geschapen om plezier of angst te ervaren voor de Schepper?

5. De voorwaarde voor het bereiken van dit alles is overeenkomst van vorm met de Schepper.

6. De wil om te genieten is op zichzelf niet slecht. Het is de materie van alle creatie. De kwade neiging (Yetzer Ra) is onze onwil om te verbinden en om de breuk van de gemeenschappelijke ziel in delen, onze individuele ziel, te corrigeren.

7. We moeten het egoïstische verlangen niet vernietigen, maar alleen zijn intentie corrigeren van “voor mezelf” naar de intentie van geven, “voor anderen”. In ons verlangen om te ontvangen zijn we altijd tegengesteld aan de Schepper, maar binnenin de intentie om te geven, verenigen we ons met Hem.

8. Verbinding met de Schepper vindt plaats door gelijkheid van vorm met Hem. De manier om de intentie om te geven te bereiken is door middel van het werk met de groep. Deze taak is haalbaar en controleerbaar en het gemeenschappelijke verlangen om te geven, dat we samen creëren, is onze gemeenschappelijke ziel, die de Schepper vervult.

9. Iedere staat waar we ons in bevinden bestaat uit twee tegengestelde staten en als we vooruit gaan, vergroot dit het gat tussen hen. Aan de ene kant, onthul ik voortdurend hoe onbeduidend ik ben en gelijktijdig, onthul ik voortdurend de grootsheid van het doel.

Ik moet dit alles verbinden binnenin één punt, zal ik dus het breken tussen de zielen voelen, welke het Hogere Licht zal dwingen mij te corrigeren. Dan zal het geven heersen, tussen mijzelf en ander mensen.

Dit is genaamd: “Het geven van de Thora, het Corrigerende Licht”. Hierna wordt De Ene Die Geeft onthuld en ook binnenin ons gecorrigeerde houding naar onze naaste, in het gemeenschappelijke spirituele vat (Kli).

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: