Voor Wie Bidden We?

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik ontving: Voor wie vraag ik het Hervormende Licht? Is het voor mijn gecorrigeerde vrienden, als het ware, of voor mezelf?

Mijn Antwoord: Een verzoek van een persoon komt uit het diepst van zijn innerlijke behoefte, zijn verlangen. Het verlangen moet voor de gemeenschap zijn. Als we praten over het verwerven van spiritualiteit, is er hier met iedereen geen enkele individuele berekening.

Er is geen geval waar Ik besta in de spirituele wereld. Ik is de collectie van de zielen, die mij bevat. Daarom, kan men er niet alleen blijven in scheiding van de anderen. Dus, voor welk leven vraagt men sterkte? Sterkte van het leven is voor het gemeenschappelijke lichaam van de verenigde ziel. Echter, moet men om deze kracht vragen om dit aan zijn lichaam te geven. Zijn hele leven is gedefinieerd door hoeveel hij geeft aan het gemeenschappelijk systeem.

Daarom, zelfs als zijn gebed gemotiveerd wordt door de wil om kracht te ontvangen, het is een gebed om sterkte te hebben om te geven aan het gemeenschappelijke lichaam van de ziel. Dit is waarom hij het of vraagt, of voor iedereen, of voor zichzelf, het is hetzelfde gebed.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed