Verbinding Met De Bestuurder Van De Hele Realiteit

ourAls een persoon stijgt van één niveau naar de volgende en door verschillende staten gaat, moet hij niet vergeten dat er alleen maar één kracht in realiteit is. Het is niet hij of de omgeving, maar alleen de Hogere Kracht, de alles omvattende Natuur, de Schepper, die al deze staten voor hem organiseert en hij bestaat in verbinding met Hem.

Het is waar dat ik mezelf lager moet maken voor de omgeving en dat ik de boeken moet studeren die geschreven waren door wijze mensen, Kabbalisten, en dat ik mezelf voordurend opnieuw moet opbouwen. Maar door al deze middelen, deze bedekking, dit gehele theater, ben ik verbonden met de enige Bestuurder die alles regelt door de regel, “Thou hast hemmed me in behind and before.”

Dan ga ik niet alleen door de niveaus en staten of bouw een relatie met de groep, maar ik ben altijd verbonden met Hem door alle middelen die Hij tussen ons plaatst. Ze zijn als adapters die me helpen Hem te onthullen. Geleidelijk, als ik ze studeer, kan ik al deze belemmeringen en niveaus van verhulling zien tussen Hem en mij als bedoeld om mij te helpen veranderen, zodat ik steeds meer gelijk aan Hem wordt, aan de Bestuurder die alles voor mij organiseert.

Dan begin ik de omgeving waar de nemen, de atmosfeer, de vrienden, studie en leraar, als zijn vertegenwoordigers. Ik stop dan met enig belang en bestaan aan hen te hechten en geleidelijk zullen ze voor mijn ogen verdwijnen. Ik zie ze niet langer alsof ze eigen krachten, macht en invloed hebben.

Ik breng ze steeds meer in verband met de Schepper en tot dit niveau, rechtvaardig ik hen en de Schepper, die op deze manier met mij omgaat. Dit is hoe ik een verbinding met Hem bereik. Dan hou ik van iedereen, sinds ze me geholpen hebben om verbondenheid met Hem te bereiken. De hele wereld is dan genaamd “de heilige “Shechina“- één verlangen, waarin het Licht alles vult. En dit verlangen is van mij.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed