Sta Op En Blijf Lopen

Dr. Michael LaitmanWe zijn begonnen met ons werk een Kabbalistische groep te bouwen. Als we de hele dag door blijven denken aan het artikel van de dag dat we aan het bestuderen zijn, zullen we enorme transformaties in onszelf zien. Wanneer zo veel harten en verlangens handelen volgens de methode van Baal HaSulam, ernaar streven en samen het doel verhelderen, zal deze handeling alleen al ons al verbinden.

Samen trekken we het Licht aan, dat op ons in begint te werken en voelen we enorme veranderingen. Deze veranderingen kunnen echter erger lijken. En dus? Hun doel is om ons te leren dat vooruitgang boven onze egoïsme plaats vindt, boven ons verlangen om plezier te ontvangen en een egoïstische beloning te voelen.

Ik heb zo hard gewerkt, maar de volgende dag voel ik zelfs meer zwaarte van het hart, mijn eigen onbeduidendheid, zwakheid, haat en onverschilligheid. Toch moet ik opstaan en doorgaan met lopen. Het is gelijk aan een zwerftocht in de woestijn, beschreven in de Thora. “Je hebt je kwaad ontdekt? Geweldig! Nu zul je leren hoe je het moet corrigeren en doorgaan op het pad.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: