Sprirituele Liederen

discoverDe Zohar, Hoofdstuk “Shemot (Exodus),” deel 40: We openen onze ogen en zien het raderwerk van de heilige Merkava in hun reizen en het geluid van gezang, zacht voor de oren, naar Bina en prachtig voor het hart, Malchut, vallen en opstaan en lopen en niet reizen.
… en Hochma is alleen te krijgen door reizen van lijn naar lijn in de drie punten – Holam, Shuruk, Hirik – het geluid van zang is gehoord. Dit is een verlichting van Hochma voor de oren, die Bina zijn, in het bijzonder door de midden lijn, Tifferet, genaamd “stem.” En het is van hem gebracht, van het hart, naar Malchut.

Een vraag die ik ontving: Zingen is een verheven spirituele aktie die “illuminatie van Hochma voor de oren brengt, die Bina zijn, “Het Licht van Hassadim”. Hoe is dit verbonden aan de muziek die voortkomt uit Bnei Baruch?

Mijn Antwoord: Ik hou echt van de liederen geschreven door mijn studenten, Moti Mor en Arkadi Duchin. Deze zijn geboren vanuit een indruk van een persoon die zich al op het spirituele pad bevindt en streeft naar spiritualiteit. Het feit dat hij nog geen verheven niveaus heeft bereikt, maakt niet uit.

Baal HaSulam schrijft dat zelfs een simpel persoon intuïtief correcte namen mag toekennen en materiële branches mag verbinden naar hun spirituele wortels. Als voorbeeld, een tijd geleden zag een persoon de Berg van Olijven in Jeruzalem en dacht dat het goed was om hier olijven te groeien. Aldus noemde hij het Berg van Olijven. Vandaag accepteren we deze benaming als heilig.

Baal HaSulam legt uit dat hierbij het spirituele zich kleed in het materiële en de verbinding tussen de wortel en de branch zich manifesteert. De spirituele wortel beïnvloed zijn branch en de branch, alsof “spreekt” uit de wortel, van nature, zonder te weten waarom.

Daarom, degene die Kabbalah studeren creëren de juiste kunst, zelfs als ze nog niet de hoogtes van absoluut spiritueel sensatie hebben bereikt of de ware natuur van geluiden en de diepe bedoeling van woorden hebben verworven. De diepte en volheid van de impressies die ze bezitten is veel groter dan ze zichzelf realiseren.

Alles wat een persoon creëert uit zijn verbinding met de Bron zit al een spirituele vonk.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed