Plant Jezelf In De Juiste Omgeving Voor Spirituele Groei

Dr. Michael LaitmanHet Omgevende Licht beïnvloedt een persoon alleen in hoeverre zijn verlangen voor spiritualiteit is. Hij ontvangt zijn verlangen van een Kabbalistische groep. De groep is zijn omgeving die op het zelfde niveau met hem bestaat; hiervan absorbeert hij alles, zoals een zaad geplant in de grond.

Het zaad zelf is dood. Het wordt alleen levend wanneer het zaad in geschikte grond gelegd wordt. Het verlevendigen gebeurt alleen als resultaat van de omgeving. Zonder een juiste omgeving is het zaad een levenloos informatie gen. In een passende omgeving waar het beïnvloed wordt door de zon en andere krachten van de natuur, komt het zaad tot leven.

Het zaad moet samenwerken met de omgeving zodat de algemene Hogere Kracht hierop kan werken. Hetzelfde is waar voor een persoon. Een persoon wordt beïnvloed door zijn of haar omgeving, net zoals een zaad alleen zal groeien en bloeien wanneer het geplant is in passend grond met gunstige omgevende omstandigheden. Als een persoon zichzelf niet in de juiste omgeving plaats, moet hij niet enige spiritueel vooruitgang verwachten.

Dit is een feit wat duidelijk zou moeten zijn voor iedereen. Alleen in de mate dat een persoon van zijn omgeving absorbeert ontvangt hij de “zon” en “zuurstof,”(de vereiste krachten) die hem beginnen te cultiveren in een “boom.” Dan zal deze kracht in hem gevoeld worden, zelfs bij degene die niet in staat zijn om dit duidelijk te zien met hun fysieke ogen. Sinds we allemaal verbonden zijn binnenin een enkel algemeen systeem, zullen andere mensen voelen dat binnenin ons een waar en duidelijk spiritueel lading leeft: het Licht binnenin het vat.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: