Overgang Naar Een Nieuwe Wereld

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (TheMarker.com): We gaan een nieuwe fase van ontwikkeling is, waar we absoluut niets over weten. Het enige dat we weten is dat de overgang de meest problematische staat is, en gepaard kan gaan met extreem verlies en lijden, ook al leidt het uiteindelijk naar een betere toekomst. Hoe komen we deze fase dan door?

Mijn Commentaar: Mensen beginnen correct te denken. We gaan inderdaad over van een wereld gebaseerd op egoïstisch ontvangen naar een wereld gebaseerd op altruïstisch geven. We zijn aan het overgaan naar het besef dat we dit soort nieuwe wereld nodig hebben, of we er aan komen via het pad van oneindig lijden of door middel van het begrijpen van het plan van de natuur. Het vorige pad is het pad van het lijden, het pad waar we op begonnen zijn.

Door aan de mensen de redenen uit te leggen voor alles wat er gebeurt, kunnen we het besef versnellen wat betreft de behoefte om onszelf en onze maatschappij te veranderen, en uiteraard ook onze houding ten aanzien van de wereld. Echter alleen het besef dat het ego kwaad is en veranderd moet worden naar het altruïsme, liefde en schenking is niet genoeg om ons leven hier op aarde voort te zetten. We behoeven de kracht om onszelf te veranderen, en dit bestaat niet in onze wereld.

Op dit punt, beginnen we te beseffen waarom de wetenschap van Kabbalah met de methode om onze natuur te corrigeren, aan ons gegeven is op zo’n ongewone manier. We beginnen te beseffen waarom ware innerlijke verandering en daarmee ook overleving zonder deze methode onmogelijk is. Alle voorbije pogingen om te veranderen hebben geleid naar het verschijnen van religies en verschillende geloofsovertuigingen. De resultaten zijn duidelijk: het kwaad is gebleven en het blijft zich samen met hen ontwikkelen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed