Ontdekkers Van Het Nieuwe Land

laitman_2009-02-03_61Een vraag die ik ontving: Wat betekent het dat de Ene Hogere mij het Licht van Hassadim levert, de benodigdheden van geven?

Mijn Antwoord: Het betekent dat in plaats van problemen, lijden, duisternis en kwaad, ik, goedheid, licht, overvloed, liefde, vriendelijkheid en compassie begin waar te nemen. Waarom is het veranderd? Het is omdat mijn waarneming en mijn verlangens beginnen te veranderen. Mijn verlangens worden gecorrigeerd en plotseling zie ik dezelfde duisternis als goedheid. Ik begrijp dat geven goed is. Het is geen duisternis, maar precies het tegenovergestelde. Het is een nieuw leven die ik hiervoor niet gekend heb. Ik nam het waar als dood, maar het blijkt het land van werkelijk leven.

Dit gebeurt met een persoon die zich verbindt met anderen en verlangd met ze te verbinden, die alles doet wat hij kan, maar dan ontdekt dat het niet in zijn kracht ligt. Hij vraagt dus aan de Schepper om met hem te werken en hem helpen om zichzelf te annuleren voor de groep. Dus, de Schepper wordt zijn partner en alle drie verenigen: de persoon, de Schepper en de groep. Een persoon kan niet de gemeenschap binnen gaan zonder de Schepper. Hij moet de Schepper uitnodigen om deel te nemen.

Wanneer ik mijn verlangens op deze manier voorbereid, voel ik plotseling dat geven niet duisternis is maar leven. Het Licht werkt zo op mij dat ik onbewust ontvangst begin te voorkomen en geven waardeer. Mijn houding naar anderen verandert plotseling.

Het lijkt voor mij alsof deze wezenlijke verandering in mij, bij zichzelf gebeurt. Ik begrijp nog niet hoe het Licht deze verandering in mij heeft beïnvloed. Eerst begin ik het te waarderen en eer deze kwaliteit van geven van ver, als het ware. Maar, snel, zal ik het verlangen en hier zoveel naar smachten dat ik het eenvoudig hunker en het Licht geeft me mijn eis en hervormt me.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed