Niets Is Meer Heel Dan Een Gebroken Hart

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik ontving: Van tijd tot tijd ben ik getuige van Uw discussies over de staat van de groep en iedereen. Ik ben verbaasd dat U nog steeds zo ongecorrigeerd en laag bent: dat de groep nog niet een groep is en er geen gevoel van saamhorigheid is. Waar is Uw vooruitgang?

Mijn Antwoord: Dank U wel voor de vraag. Misschien zal het U helpen om Uw eigen staat te begrijpen. Des te hoger een persoon stijgt, des te meer corrupt en zwakker hij de groep en zichzelf ziet. Dit is omdat het Hogere Licht (Ohr Makif) op een persoon schijnt en hij en de groep henzelf in relatie met de hogere niveaus zien. Wanneer ze over zichzelf praten en een vreemdeling hoort dit, denkt hij op hetzelfde niveau te zijn als zij en zelf hoger. De vreemdeling ziet niet veel problemen in zichzelf omdat hij zichzelf tegen het niveau waar hij zich momenteel in bevindt meet.

Met betrekking hiertoe is er gezegd dat “alleen de rechtschapen mensen de rechte paden van de Schepper kunnen volgen”. Nadat ze alle corrupties in zichzelf hebben ontdekt rechtvaardigen ze de Schepper, die zulke staten aan hen onthult omdat “Er is geen ander dan Hij.”

Kijk bijvoorbeeld hoe de mensen van Israël zondigen met iedere stap die ze nemen naar de Thora op hun spirituele pad. Toch gelooft een vreemdeling dat hij beter is dan degene die zichzelf wijden aan spirituele vooruitgang. Dit is omdat hij de drie lijnen niet heeft om boven zichzelf uit te stijgen, tegen gezond verstand in. Zoals het gezegd is, “de kijk van de Thora is tegengesteld aan die van de landeigenaren”. (Da’at Torah Afucha Mi Da’at Baal-Abaitim). Hun ongecorrigeerde (aards, egoïstisch) begrip van onze staten brengt hen verder weg van ons en dit is het beste voor ons allemaal.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: